KAMERA ZABELEŽILA JEZIV NAPAD NA GRAD U RUSIJI: Pogledajte trenutak kad modifikovani projektil pada na centar Taganroga (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

užas

KAMERA ZABELEŽILA JEZIV NAPAD NA GRAD U RUSIJI: Pogledajte trenutak kad modifikovani projektil pada na centar Taganroga (VIDEO)

Planeta -

Rostovsku oblast u Rusiji pogodile su u petak najmanje dve rakete ispaljene iz Ukrajine.

Šef regiona Vasilij Golubev i rusko ministarstvo odbrane tvrde da su ih oborili sistemi PVO. Fragmenti jednog projektila pali su u centar Taganroga izazvavši snažnu eksploziju. Na snimku međutim deluje da je zgradu pogodila cela raketa, a ne fragmenti, kako navode iz Moskve.

Raketu su prema navodima iz ministarstva odbrane lansirale Oružane snage Ukrajine, a udar je navodno nanela protivvazdušna raketa sistema PVO S-200 pretvorena u napadačku verziju. Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u eksploziji povređeno najmanje 14 osoba dok je sedam hospitalizovano.

Delovi rakete pali su na muzej umetnosti u Taganrogu nakon čega je uvedeno vanredno stanje u gradu dok je saobraćaj bio blokiran.

- Još jednu raketu S-200 oborili su sistemi PVO u regionu Azov - saopštilo je ministarstvo odbrane i navelo da su fragmenti pali u napušteno područje.

Nema štete na infrastrukturi i žrtvama u regionu Azov u ​​incidentu sa presretnutim ukrajinskim projektilom, rekao je za TASS predsednik okruga Aleksandar Palatni. Guverner Golubev je pojasnio da je šteta zabeležena u Neklinovskom okrugu gde je metalni predmet probio krov kuće u selu Sambek.

Baza prenosi da u Rostovu na Donu snage bezbednosti moraju svakih 15 minuta da pregledaju vazdušni prostor iznad grada i da rezultate osmatranja zabeleže u dnevnik. U glavnom gradu Rostovske oblasti, Rostovu na Donu, nalazi se sedište komande Južnog vojnog okruga.

Ukrajina nije komentarisala raketni napad na ruski region.

(Kurir.rs/Moscow Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track