NAPAD NA SRCE RUSIJE: Pogledajte snimak udara dronova kamikaza u poslovne kule u Moskvi! PROLAZNICI PLAČU I VRIŠTE OD STRAHA
Foto: Twitter/nexta_tv, Twitter/upuknews1

haos

NAPAD NA SRCE RUSIJE: Pogledajte snimak udara dronova kamikaza u poslovne kule u Moskvi! PROLAZNICI PLAČU I VRIŠTE OD STRAHA

Planeta -

Ukrajinski dronovi napali su Moskvu tokom noći između subote i nedelje i oštetili fasade dve zgrade kompleksa Moskva Siti.

TASS navodi da je jedna kula ozbiljno oštećena i da su polomljeni prozori od prvog do četvrtog sprata, a povređen je i jedan od čuvara zgrade. Telegram kanal Maš navodi da je dron pao i na drugu kulu oko tri sata ujutru. Oštećeno je nekoliko prozora na petom i šestom spratu.

Na snimcima se čuje i vidi jaka eksplozija nakon što se dron srušio na zgradu. Prolaznicu potom vrište od panike.

Još dve bespilotne letelice oborene su na zapadu Moskovske oblasti u rejonu Odinsova i Кrasnogorska. Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je pokušaj Kijeva da napadne objekte u Moskvi osujećen.

Aerodrom Vnukovo je privremeno zatvoren za polaske i dolaske. Područje oko poslovnog kompleksa Moskva Siti je ograđeno, a saobraćaj Testovskom ulicom blokiran.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin navodi da šteta mala, a da u udaru nije bilo žrtava.

Zvanični predstavnici Кijeva još nisu komentarisali izjave ruskih vlasti.

Bespilotne letelice su više puta napale Moskvu. Pre nekoliko meseci dve bespilotne letelice napale su kupolu Senatskog dvorca u moskovskom Кremlju dok je početkom jula nekoliko dronova pogodilo stambene zgrade, a drugi nestambene zgrade u Moskvi.

Tokom ruske invazije na Ukrajinu napadi dronovima postali su oblik konfrontacije ukrajinskih oružanih snaga.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Moscow times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track