KAMERA ZABELEŽILA TRENUTAK KAD JE BOMBAŠ SAMOUBICA AKTIVIRAO EKSPLOZIV: Mrtve još broje posle neviđenog horora na mitingu (VIDEO)
Foto: screenshot Twitter

užas

KAMERA ZABELEŽILA TRENUTAK KAD JE BOMBAŠ SAMOUBICA AKTIVIRAO EKSPLOZIV: Mrtve još broje posle neviđenog horora na mitingu (VIDEO)

Planeta -

Bombaš samoubica razneo se na političkom skupu jedne islamističke stranke u severozapadnom Pakistanu usmrtivši najmanje 40 ljudi.

Više od 130 ljudi, uključujući mnogo dece, povređeno je u jezivoj eksploziji na periferiji Kara u blizini granice sa Avganistanom. Na snimku se vidi kako ljudi slušaju govornika dok mašu zastavama podrške pre nego što je skup prekinula zastrašujuća eksplozija.

00:25

KAMERA ZABELEŽILA TRENUTAK KAD JE BOMBAŠ SAMOUBICA AKTIVIRAO EKSPLOZIV: Mrtve još broje posle neviđenog horora na mitingu

Šef lokalne policije Aktar Hajat rekao je da je eksploziju izazvao bombaš samoubica.

Neki od povređenih prebačeni su u glavnu bolnicu u gradu gde je proglašena vanredna situacija dok su drugi vojnim helikopterima prebačeni u bolnice u Pešavaru.

Lokalni lider stranke je među poginulima u eksploziji.

Na teritoriji Pakistana su ponovo učestali napadi islamističkih militanata, međutim, većina nedavnih napada bila je usmerena na bezbednosne snage, a ne na politička okupljanja.

Odgovornost za napad još niko nije preuzeo.

Širom Pakistana se organizuju skupovi uoči predstojećih izbora koji će biti održani u oktobru.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track