"INICIJATIVA ERDOGANA IMA VEĆU TEŽINU, OD FORMULE MIRA ZELENSKOG!" Dimitrijević: Turski predsednik DUGUJE ŽIVOT PUTINU
Foto: AP Alexandr Demyanchuk, AP Clodagh Kilcoyne

KURIR TV

"INICIJATIVA ERDOGANA IMA VEĆU TEŽINU, OD FORMULE MIRA ZELENSKOG!" Dimitrijević: Turski predsednik DUGUJE ŽIVOT PUTINU

Planeta -

Dok se u Crnom moru vodi pomorska bitka Ukrajinaca i Rusa, a ukrajinska kontraofanziva na drugim delovima fronta i dalje ne daje opipljive rezultate, oči sveta uprte su u turskog lidera.

Naime, Tajip Erdogan, tokom planiranog sastanka sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, namerava da predloži nastavak mirovnih pregovora o Ukrajini kako bi se uskoro postigao prekid vatre.

Slobodan Dimitrijević, predsednik Srpsko-ruskog bratstva, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao mogućih budućih mirovnih pregovora.

- Meni se čini da ovo može da bude ozbiljnija pozicija nego ova inicijativa kojom smo svedočili ovih dana. Pre svega zbog samog pozicioniranja i položaja Turske i praktično jer se blizu njihovih voda i sve dešava. Ne bih podcenio odnos Redžepa Tajipa Erdogana sa Vladimirom Putinom. Mislim da je ova inicijativa koja je bila, a mislim o 10 predloga Zelenskog, možda su imali dobru nameru ali potpuno beznačajan pristup. Naravno da sve ovo što se dešavalo nije bilo na zadovoljavajućem nivou. Ne možete očekivati da organizujete pregovaranja o tako važnom pitanju na kome će učestvovati savetnici raznoraznih ministara i oni donositi neke odluke. Težina Erdogana je neuporedivo veća - rekao je Dimitrijević i dodao:

02:07

INICIJATIVA ERDOGANA IMA VEĆU TEŽINU, OD FORMULE MIRA ZELENSKOG! Dimitrijević: Turski predsednik DUGUJE ŽIVOT PUTINU

- Podsetiću, da je 2016. godine pokušan na Erdogana atentat u Marmarisu i uspeo je da se izvuče upravo ruskim obaveštajnim službama i na taj način je nekako zadužen.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:15

UKRAJINA JE 8 GODINA UPUMPAVALA ORUŽJE I DOVODILA INSTRUKTORE! Politikolog: Sporazum iz Minska je bila KUPOVINA VREMENA pred rat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track