BURAN RAZVOD RUSKOG TAJKUNA I MANEKENKE: Uzela mu ključ od sefa i probala da sakrije torbice vredne više od milion evra (FOTO)
Foto: Instagram/elsina_k

neverica

BURAN RAZVOD RUSKOG TAJKUNA I MANEKENKE: Uzela mu ključ od sefa i probala da sakrije torbice vredne više od milion evra (FOTO)

Planeta -

Supruga ruskog tajkuna pokušala je da sakrije torbe vredne više od milion evra u ogorčenoj sudskoj bici oko podele imovine.

Dmitrij Cvetkov (42) i njegova supruga Elsina Hajrova (36) vode žestoku brakorazvodnu bitku oko nekoliko desetina miliona evra imovine nakon što su se prošle godine razveli posle više od decenije braka.

Imovina para uključuje vilu vrednu 25 miliona evra u Sariju, kuću vrednu 20 miliona evra u Londonu, imanja u Dubaiju i na Kipru, automobile, nakit, umetnička dela...

Bivša manekenka i ćerka ruskog poslanika, međutim, nije uvrstila svoju pozamašnu kolekciju torbica na spisak. Sada se ispostavilo da se radi o više od 150 torbi u vrednosti od skoro milione evra. Lagala je tokom saslušanja u februaru 2023. godine da poseduje samo 20 torbica i ponovila lažnu tvrdnju u maju 2023.

Sudija je saopštio da je Hajrova "umanjila vrednost torbi" i rekla da bi bilo nesrazmerno da se vrednuju. Hajrova prema rečima sudije nije poštovala sud od početka do kraja. Sudija ju je takođe optužio za "stalnu dvoličnost" i da je navela sud na "veselu igru" svojim lažima.

Brak poznatog ruskog para okončan je u septembru 2020. godine kada je Hajrova zatražila od svog muža razvod.

Telegraf je te godine objavio da se Cvetkov požalio da mu je brak bio pod pritiskom nakon što je stavljen na "listu poternica" Kremlja i optužen za nepoznata krivična dela. Rekao je da je bio žrtva kampanje zastrašivanja i pretnji smrću zbog vlasništva rudnika uglja u Sibiru vrednog oko 600 miliona evra.

Hajrova je ćerka ruskog političara Rinata Hajrova koji je radio u ministarstvu odbrane pre nego što je izabran u parlament 2011. godine gde je služio do 2021. godine.

Sudu je rečeno da je nakon rastave Hajrova odmah onemogućila Cvetkovu pristup porodičnim bankovnim računima i kreditnim karticama.

Prenela je deo njihove kiparske imovine na ime svoje majke što je sudija okarakterisao kao "očigledan pokušaj" da se imovina stavi van domašaja njenog muža. Par je takođe posedovao niz vrednih dijamanata investicionog kvaliteta i sat Patek Phillipe koji su držani u sefu Harodsa čijei ključevi su bili kod Cvetkova.

Višem sudu je rečeno da je Hajrova ubedila nadležne u Harodsu da su ključevi izgubljeni i nabavila komplet za sebe, međutim, to nije rekla mužu, a dijamante i sat nije stavila na spisak dokaza.

Hajrova je takođe prenela poverljive informacije Rustemu Magdejevu, bivšem poslovnom partneru njenog supruga, tokom odvojenog pravnog postupka oko dijamanta vrednog 18 miliona evra.

Cvetkov, preduzetnik koji je prvi put došao u Veliku Britaniju 2004. i dobio britanski pasoš pet godina kasnije, nije mogao da zaradi "značajne sume novca" od juna 2022. zbog toga što mu je supruga blokirala porodične bankovne račune, rečeno je sudu.

Sudu je rečeno da Hajrova nije radila tokom njihovog braka i da je posao sa kafom koji je pokušala da otvori tokom brakorazvodnog postupka propao.

- Nema stvarnih naznaka da će njen sledeći poslovni predlog, privatni klub lepote, verovatno biti finansijski plodonosan - rekao je sudija Džastin Pil.

Na početku brakorazvodne parnice 2021. godine Cvetkov je optužio svoju suprugu da mu je uzela pasoš nakon što je napustio porodičnu kuću u Najtsbridžu i odbila da mu ga vrati. Tvrdio je da je zadržala umetnička dela i luksuzne automobile vredne milione evra.

Sudija Pil je na kraju presudio da Hajrova snosi "veću odgovornost" za parnicu i naložio joj da plati polovinu pravnog računa svog supruga od skoro dva miliona evra.

(Kurir.rs/Telegraph)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track