RATNOG ZAROBLJENIKA TUKU SEKIROM: Novi uznemirujući snimak sa fronta u Ukrajini! TRAŽE DA OTKRIJE POLOŽAJE SABORACA (VIDEO)
Foto: screenshot Twitter

užas živi

RATNOG ZAROBLJENIKA TUKU SEKIROM: Novi uznemirujući snimak sa fronta u Ukrajini! TRAŽE DA OTKRIJE POLOŽAJE SABORACA (VIDEO)

Planeta -

Novi uznemirujući snimak sa fronta u Ukrajini pokazuju trenutak kad vojnici iznuđuju svedočenje zarobljenika nakon što su mu pretili sekirom i gurnuli cev puške u uvo!

Pojedini ruski kanali na Telegramu objavili su mučan video zlostavljanja navodnog ukrajinskog ratnog zarobljenika. Na snimku se vide najmanje tri vojnika ili plaćenika koji navodno pripadaju ruskim snagama kako traže da zarobljenik otkrije položaje saboraca na liniji fronta.

Veruje se da se užasan incident dogodio u nedelju i to verovatno u blizini sela Novoselovka severno od Svatova na istoku Ukrajine. Zarobljeni vojnik je prema nezvaničnim informacijama bio član diverzantske grupe koja je pokušala da napadne ruske položaje.

Vojnici traže od zarobljenika da otkrije otkrije čin svog komandanta i položaje ukrajinskih trupa.

- Ne znam ko je na tim pozicijama... Ne znam ko tačno ostaje na tim pozicijama - govori uplašeni zarobljenik.

Zatim se vidi vojnik kako ga udara glavom sekire sa dugom drškom.

- Ako ne pokažeš položaje, slomiću ti kičmu, poslaću te kući kao invalida, razumeš? Ići ćeš kući kao invalid! Da li me razumeš - pita ga jedan od vojnika koji drži sekiru.

- To je za tebe najbolji scenario. Provešćeš ceo život u invalidskim kolicima. Jesi li čuo - pita zarobljenika drugi vojnik.

- Da, da, da, da, da - odgovara zaroblejnik.

Jedan od vojnika mu je zatim naslonio pušku na lice.

- Ako nam ne daš pozicije ovaj metak će izaći kroz tvoje drugo uvo. Hoćeš li da nam pokazeš pozicije? Ako pogrešiš metak će ti ući kroz uvo - čuje se na snimku.

Za sada nije poznata sudbina zarobljenog vojnika.

Nezavisna ruska medijska kuća Agentstvo saopštila je da još ne može da potvrdi autentičnost snimka.

- Ako se na snimku zaista vidi kako ruski vojnici muče ukrajinskog zatvorenika to što se dešava može se smatrati ratnim zločinom. Član 17. Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima zabranjuje svako fizičko ili psihičko mučenje ili druge mere prinude protiv ratnih zarobljenika u cilju dobijanja informacija o njima - navodi Agentstvo.

Video je prvi put viđen na proratnom ruskom Pozdnjakov 3.0 Telegram kanalu koji vodi ultranacionalista Vladislav Pozdnjakov (32).

- Ovako se razbijaju zarobljenici. Jedan pripadnik Oružanih snaga Ukrajine koji je kao deo diverziono-izviđačke grupe pre sat vremena pokušavao da ubije naše ljude progovorio je pred kamerom ugledavši sekiru. Na kraju suze i histerija - napisao je Pozdnjakov.

Ukrajinski portal Fokus navodi da se na snimku vidi čovek koji je verovatno ukrajinski ratni zarobljenik.

- Video psihičkog zlostavljanja ukrajinskog vojnika objavio je ruski Z-bloger Vladislav Pozdnjakov na svom Telegram kanalu. Za sada nema zvanične potvrde autentičnosti snimka - navodi Fokus.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Bonus video:

02:15

UKRAJINA JE 8 GODINA UPUMPAVALA ORUŽJE I DOVODILA INSTRUKTORE! Politikolog: Sporazum iz Minska je bila KUPOVINA VREMENA pred rat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track