RUSIJA: Osujećen ukrajinski napad dronovima na Krim! Zauzeta 4 uporišta Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska
Ilustracija, Foto: Shutterstock/sibsky2016

RUSIJA: Osujećen ukrajinski napad dronovima na Krim! Zauzeta 4 uporišta Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska

Planeta -

Ruske snage su osujetile pokušaj Ukrajine da napadne Krim, navedeno je u jutrošnjem saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

"Ruske snage su noćas osujetile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na poluostrvo Krim sa 20 bespilotnih letelica. Sprečeni teroristički napad nije izazvao žrtve ili materijalnu štetu", navedeno je u saopštenju.

Prema ruskom ministarstvu odbrane, 14 ukrajinskih dronova je uništila ruska PVO, a još šest je neutralisano ometanjem sistemima za elektronsko ratovanje.

Prethodni napad dronom na Krim, u kojem je učestvovalo 25 bespilotnih letelica, dogodio se 30. jula.

Rusija: Zauzeta četiri uporišta Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska

Ruska vojska je zauzela četiri uporišta i pet osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska, tvrdi šef pres-centra grupe "Zapad" Sergej Zibinski.

"U toku borbenih dejstava u pravcu Kupjanska, jurišne grupe šeste kombinovane armije zauzele su četiri uporišta i pet osmatračnica i porazile više od jednog pešadijskog voda kod sela Olšana", rekao je Zibinski za RIA Novosti.

Ističe da Kijev pokušava da zauzme položaje u oblasti naselja Sinkovka i Novoselovskoje.

Rusija je prethodnih dana saopštavala da njene snage napreduju u pravcu Kupjanska, grada na istoku Ukrajine.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RTS/Tas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track