VOĐA HEZBOLAHA PRETI IZRAELU: Samo nekoliko preciznih raketa i vratićemo vas u KAMENO DOBA! (FOTO)
Foto: EPA Almanar Tv Grab Handout, EPA Wael Hamzeh

odgovor na izjavu ministra odbrane joava galanta

VOĐA HEZBOLAHA PRETI IZRAELU: Samo nekoliko preciznih raketa i vratićemo vas u KAMENO DOBA! (FOTO)

Planeta -

Vođa libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah rekao je da bi ta proiranska organizacija mogla da "vrati Izrael u kameno doba", odgovarajući na sličnu pretnju izraelskog ministra odbrane.

- Danas biste se vratili u kameno doba ako se upustite u rat protiv Libana - zapretio je Nasralah sinoć u obraćanju preko televizije.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant je prošle nedelje, tokom obilaska granice sa Libanom, zapretio da će Izrael vratiti Liban u kameno doba ako ga Hezbolah bude provocirao.

Nasralah je ocenio da bi trebalo "samo nekoliko visoko preciznih raketa" da bi se uništila lista meta, uključujući, kako je rekao "civilne i vojne aerodrome, vazduhoplovne baze, elektrane, centre komunikacija i (nuklearnu) elektranu Dimona".

Hasan Nasralah
Hasan Nasralahfoto: EPA Almanar Tv Grab Handout

On je takođe upozorio, da u slučaju širenja sukoba na "front otpora", odnosno druge pozicije, posebno palestinske, koje podržava Iran i koje su izraelski neprijatelji, "ništa ne bi ostalo od takozvanog Izraela".

Vođa šiitskog Hezbolaha je govorio povodom 17. godišnjice kraja poslednjeg rata protiv Izraela iz 2006. ; U ratu je poginulo više od 1.200 ljudi na libanskoj strani, uglavnom civila i 160 na izraelskoj, najviše vojnika.

Pripadnici Hezbolaha
Pripadnici Hezbolahafoto: EPA Wael Hamzeh

Hezbolah je jedina organizacija koja je zadržala svoje oružje od kraja grđanskog rata u Libanu, vođenog od 1975. do 1990, u ime "otpora" protiv Izraela.

Uporište Hezbolaha, pogranično područje s Izraelom na jugu Libana, poprište je sporadičnih incidenata između dve zemlje koje su formalno u ratnom stanju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track