PIJANI VATROGASAC PODMETAO POŽARE, PA IH PRIJAVLJIVAO! Mesec dana piroman terorisao ostrvo Maljorku, policija ga uhvatila na delu
Foto: EPA/Cati Cladera

konačno dolijao

PIJANI VATROGASAC PODMETAO POŽARE, PA IH PRIJAVLJIVAO! Mesec dana piroman terorisao ostrvo Maljorku, policija ga uhvatila na delu

Planeta -

Pripadnici španske Civilne zaštite uhvatili su bivšeg vatrogasca osumnjičenog za izazivanje peti ili šest požara na ostrvu Maljorka.

Španski portal Ultima ora navodi da je Fransisko B. (61) uhapšen je u ponedeljak u policijskoj akciji hvatanja piromana koji je palio požare po ostrvu.

Sajt Juro vikli njuz piše da je u ponedeljak popodne izbio novi požar u opštini Kaimari, nakon čega su tamo odmah upućene nadležne službe.

Španija, požar
foto: AP/Yacine Bouchaidsdis

Plamen se ozbiljno približio pojedinim kućama, pa su policajci iz opštine Selva i pripadnici Civilne zaštite pomogli u evakuaciji meštana, nakon čega je krenulo hvatanja piromana.

On nije bio svestan da je snimljen kako pali farmu zahvaljujući dronu.

Vatrogasac koji je bio u alkoholisanom stanju uhvaćen je na delu i pokušao je da pobegne na motoru, a kod sebe je imao nekoliko upaljača, kremen, benzin i papir.

(Kurir.rs/Ultima Hora/Euro Weekly News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track