MOĆNI GENERAL I DALJE U NEMILOSTI: Vojni blogeri otkrili gde se nalazi Surovikin! SAMO JEDNA STVAR MOŽE DA GA SPASI
Foto: Sergey Guneev/Sputnik/Profimedia

novi detalji

MOĆNI GENERAL I DALJE U NEMILOSTI: Vojni blogeri otkrili gde se nalazi Surovikin! SAMO JEDNA STVAR MOŽE DA GA SPASI

Planeta -

Ruski general Sergej Surovikin uklonjen je sa svoje vodeće uloge u ratu protiv Ukrajine i navodno se nalazi u kućnom pritvoru.

- Nema službene istrage, ali Surovikin je proveo dugo vremena u limbu odgovarajući na neugodna pitanja - navodi vojni bloger VChK-OGPU dodajući da je generalu savetovano da "ostane ispod radara" kako bi bio zaboravljen.

Bloger se poziva na izvor koji je navodno upoznat sa situacijom oko moćno ggenerala, a dodaje da će odluku o Surovikinovoj konačnoj sudbini "doneti jedna osoba".

- Što odluka duže traje to će se ta osoba više ohladiti - navodi bloger misleći pritom na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Informacija je stigla samo nekoliko dana nakon što je Viktor Sobolev, bivši ruski general-pukovnik, koji je sada poslanik Dume, rekao za ruske medije da je Surovikin smenjen sa svoje uloge zapovednika snaga Kremlja u Ukrajini.

Sobolev je takođe nagovestio da bi Surovikin na kraju mogao i da se vrati.

- General bi mogao da bude koristan vojsci kasnije ako se ne utvrdi da je počinio ozbiljne prestupe - rekao je Sobolev.

Kremlj se inače još nije zvanično oglasio o tome gde se Surovikin nalazi odnosno nije komenatrisao navode da je unapred znao za pobunu Vagnera u junu, samo se pozivajući na "nagađanja" kada su novinari pitali o njegovom nestanku.

(Kurir.rs/Jutarnji/Politiko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track