KUPANJE USRED RATA! Ukrajinske vlasti otvorile crnomorske plaže u Odesi, od pomorskih mina ljude treba da zaštiti mreža (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija

ZABRANA SAMO TOKOM TRAJANJA VAZDUŠNE UZBUNE

KUPANJE USRED RATA! Ukrajinske vlasti otvorile crnomorske plaže u Odesi, od pomorskih mina ljude treba da zaštiti mreža (VIDEO)

Planeta -

Vlasti Odese, najveće ukrajinske luke na Crnom moru, otvorile su nekoliko gradskih plaža za kupanje, prvi put od početka ruske invazije.

Rojters prenosi da je korišćenje plaže zabranjeno tokom trajanja uzbuna na vazdušne napade.

Britanska agencija podseća da je Rusija u februaru 2022. izvršila invaziju na Ukrajinu i da je Odesa, najveća ukrajinska crnomorska luka i pomorska baza, konstantno napadana raketama i dronovima, a u moru se nalazi stotine pomorskih mina.

Odesa, kupanje
foto: Kurir Televizija

Navodi se da su vlasti zbog toga zatvorile obalu za civile zbog njihove bezbednosti i nakon što su mine eksplodirale na tamošnjim plažama.

Oleh Kiper, guverner Odeske oblasti, putem Telegrama je saopštio da su odluku o ponovnom otvaranju plaža zajednički donele civilne i vojne vlasti Odese.

Odesa, kupanje
foto: Kurir Televizija

On je naveo da će plaže u tom gradu biti otvorene od osam sati ujutru do osam uveče.

04:55

KUPANJE USRED RATA! Ukrajinske vlasti otvorile nekoliko crnomorskih plaža u Odesi

Rojters prenosi izjavu Oleksandra, spasioca na plaži i bivšeg ronioca, koji je kazao da je mreža protiv mina razvučena oko plaže kako bi zaustavila pomorske mine koje se nalaze u plitkoj vodi.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja