"ODSEKAO SAM MU DVA PRSTA, PA SPAVAO KAO BEBA": Novinari razotkrili albanskog narko bosa preko Instagrama, HVALIO SE LUKSUZOM
Foto: printscreen

konačno iza rešetaka

"ODSEKAO SAM MU DVA PRSTA, PA SPAVAO KAO BEBA": Novinari razotkrili albanskog narko bosa preko Instagrama, HVALIO SE LUKSUZOM

Planeta -

Albanski narko bos kojeg su razotkrili novinari konačno je u zatvoru. Selamet Mehmetaj, koji je sebe nazivao "Đavolom", dobio je četiri i po godine zatvorske kazne nakon što je osuđen zbog upravljanja fabrikama kanabisa u kojima su radili ilegalni imigranti koji su širom Ujedinjenog Kraljevstva prodavali drogu vrednu više miliona funti.

Policijska istraga protiv njega i njegovog brata Diora, kojeg su tužioci opisali kao njegovu desnu ruku, usledila je nakon što je Mehmetaj, kako piše Dejli mejl, upravo njihovim reporterima na tajnom zadatku ponudio kupovinu ogromne količine kanabisa.

Razotkriven preko Instagrama

- Tadašnji premijer Boris Džonson zatražio je policijsku akciju nakon što je tokom naše istrage 2021. godine narko bos - koji je svoje usluge oglašavao i na Instagramu - otkrio kako je jednom prilikom svom rivalu odsekao prste zbog pokušaja prevare - piše britanski tabloid.

U tekstu se tvrdi da je Mehmetaj i nakon njihove novinarske istrage nastavio da vodi svoj ilegalan i brzorastući biznis:

- Živeo je kao plejboj, a pojavljivao se i na albanskoj televiziji. U intervjuu u popularnoj emisiji Glamour Zone, u kojoj inače gostuju zvezde balkanskog šoubiznisa, voditelj je pijuckao šampanjac dok je nasmešeni Mehmetaj besramno poricao bilo kakvu krivicu.

Snimio je i videospot koji je objavljen na društvenim mrežama, a u kom se ruga reporterima pretvarajući se kako muči svog suparnika iz kriminalnog miljea.

Hvalio se luksuzom

Mehmetajev pad započeo je nakon što su ga reporteri Dejli mejla, pretvarajući se da su dileri koji žele da kupe drogu na veliko - kontaktirali putem njegove Instagram stranice nazvane "Albanska krv", na kojoj se hvalio svojim fabrikama kanabisa i objavljivao snimke u kojima svoje proizvode reklamira potencijalnim kupcima.

- Pristao je da se nađe sa nama u svojoj kući u severnom Londonu. Tamo nam je ispričao kako je novac od svog ilegalnog poslovanja trošio na luksuzan život koji uključuje kupovinu mercedesa vrednog 50.000 funti, Audija RS7, kao i bolida Formule 3 (?!). Smeškao se dok je opisivao kako je policiji promakla zaliha kokaina, kanabisa i metaka prilikom pretresa njegovog petosobnog stana zato što su policajci, kako tvrdi, propustili da prekopaju jednu od soba.

Nakon što nas je upozorio šta bi nam se moglo dogoditi ako ga prevarimo, opisao je detalje mučenja jednog od svojih klijenata koji mu je ostao dužan: Strpao sam ga u podrum, tukao tri puta dnevno, a onda sam mu odsekao dva prsta. Nakon toga sam spavao kao beba. Nije me bilo briga - piše britanski tabloid.

Nakon što su pročitali istraživačku priču, kako tvrdi Dejli mejl, detektiv Daren Brauning i njegov kolega pokrenuli su temeljnu istragu koja je uključivala i dva meseca tajnog nadzora.

- Kada je policija konačno izvršila raciju u jednoj od njegovih fabrika u decembru 2022., policajci su mogli da namirišu kanabis dok su se približavali. Unutra su zatekli Mehmetaja i Diora s dvojicom saradnika koji su klečali na koljenima i negovali 90 biljaka kanabisa. Upad u drugu fabriku nekoliko dana kasnije otkrio je još 50 biljaka ... Ukupna ulična vrednost nađene droge iznosila je oko 166.000 funti -piše Dejli mejl.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track