PRIGOŽINOV PRVI VIDEO OD NEUSPELE POBUNE U RUSIJI: Pojavio se u borbenoj opremi sa puškom, evo šta je poručio
Foto: Printscreen/Twitter/Sprinter

PRIGOŽINOV PRVI VIDEO OD NEUSPELE POBUNE U RUSIJI: Pojavio se u borbenoj opremi sa puškom, evo šta je poručio

Planeta -

Osnivač grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin objavio je prvi video od neuspele pobune njegovih snaga u Rusiji, pretpostavlja se da je u Africi. Trenutno nije moguće utvrditi gde je video materijal snimljen, javlja Bi-Bi-Si. Prigožin kaže da njegova grupa čini sve da Afrike bude slobodnija.

Na video snimku objavljenom na Telegram kanalima povezanim sa Vagnerovom plaćeničkom grupom vidi se Prigožin u borbenoj opremi, na kome govori da ta grupa čini Afriku "slobodnijom". Bi-Bi-Si navodi da nije mogao da verifikuje gde je video snimljen.

Veruje se da Vagner ima hiljade boraca na afričkom kontinentu. Prigožinovi vojnici su smešteni u zemljama kao što su Mali i Centralnoafrička Republika (CAR).

U videu u kom se Prigožin pojavljuje u maskirnoj uniformi držeći pušku, šef "Vagnera" kaže da ta grupa istražuje minerale, kao i da se bori protiv islamističkih militanata i drugih kriminalaca. ”Radimo. Temperatura je plus 50 – sve kako volimo. PMC Vagner sprovodi izviđačke i akcije potrage, čini Rusiju još većom na svim kontinentima, a Afriku još slobodnijom. Pravda i sreća za afrički narod, mi smo noćna mora za ISIS (Islamsku državu) i Al Kaidu i druge bandite.“, može se čuti kako kaže Prigožin.

Kaže da Vagner regrutuje i da će grupa nastaviti da ispunjava postavljene zadatke kao i da su obećali da će uspeti.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track