"IDEM U ATLANTU DA ME UHAPSE!" Otkriveno koliko će TRAMP platiti da ne ostane u zatvoru do početka suđenja (FOTO, VIDEO)
Foto: AP Alex Brandon

ODREĐENA KAUCIJA ZA BIVŠEG PREDSEDNIKA SAD

"IDEM U ATLANTU DA ME UHAPSE!" Otkriveno koliko će TRAMP platiti da ne ostane u zatvoru do početka suđenja (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će se predati vlastima u četvrtak u Džordžiji, gde je optužen da je planirao da poništi poraz na izborima 2020.

- Možete li da verujete? Idem u Atlantu u Džordžiji u četvrtak, da me uhapse! - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Trut soušal.

AP je objavio da je Trampu određena kaucija od 200.000 dolara, a u dogovoru o kauciji, koji su potpisali njegovi advokati i glavna tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis utvrđeni su uslovi za puštanje na slobodu uključujući zabranu zastrašivanja svedoka i opstruisanja pravde.

Donald Tramp
foto: AP Charlie Neibergall

Trampu je zabranjeno da govori "na bilo koji način, direktno ili indirektno" o činjenicama iz slučaja sa drugim optuženima ili svedocima, osim preko advokata.

- To obuhvata, ali nije ograničeno na objave na društvenim mrežama ili deljenje objava drugih pojedanaca na mrežama - navodi se u uredbi koju je potpisao sudija Višeg suda okruga Fulton.

Glas Amerike podseća da je Tramp je prošle nedelje, zajedno sa još 18 osoba, u Džordžiji optužen za niz krivičnih dela, u okviru plana da ostane na vlasti uprkos porazu od Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine.

Tužiteljka je svim optuženima dala rok do petka u podne da se predaju u zatvor okruga Fulton, gde bi trebalo da budu procesuirani.

Ona je predložila je da se osumnjičeni izjašnjavaju o krivici u prvoj nedelji septembra, a da suđenje počne u martu.

Optužnica koju je podigla velika porota u Džordžiji je četvrta protiv 45. američkog predsednika i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine.

(Kurir.rs/Glas Amerike)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track