NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU! Gradonačelnik ruske prestonice: Jedan udario u zgradu u centru grada (FOTO)
Foto: AP

NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU! Gradonačelnik ruske prestonice: Jedan udario u zgradu u centru grada (FOTO)

Planeta -

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je dve bespilotne letelice u i oko Moskve, oblasti koja je napadnuta šesti dan zaredom, rekao je gradonačelnik ruske prestonice u sredu rano ujutro.

"Večeras je protivvazdušna odbrana oborila dron u Možajskom okrugu, u Podmoskovlju. Još jedan dron je udario u zgradu u izgradnji u centru Moskve", objavio je Sergej Sobjanin na Telegramu.

01:04

NOVI NAPAD DRONOVIMA NA RUSIJU: Moskva tvrdi da je presrela sve letelice

Prema prvim informacijama, u napadu nije bilo žrtava. Ruska novinska agencija RIA Novosti javila je ranije da se u poslovnom okrugu Moskve čula "eksplozija".

"Zgrada u izgradnji u centru Moskve je lakše oštećena", javila je novinska agencija TASS, pozivajući se na hitne službe.

Rusija, Moskva, dron
foto: AP

Na noćnim snimcima objavljenim na društvenim mrežama, koje AFP nije mogao da proveri, vidi se dim koji se diže u blizini nebodera.

Obustavljen je vazdušni saobraćaj u moskovskim međunarodnim lukama Domodedovo, Šeremetjevo i Vnukovo, prenosi i TASS, pozivajući se na nadležne službe.

Rusija, Moskva, dron
foto: AP

Ruska teritorija je sada meta napada bespilotnih letelica skoro svakog dana. U utorak rano ujutro, dva drona srušila su se iznad Moskovske oblasti, u Krasnogorsku, severozapadno od prestonice, razbivši prozore na zgradi, javio je izveštač AFP-a sa lica mesta.

Rusija, Moskva, dron
foto: AP

Tokom leta, dronovi su oboreni iznad poslovnog okruga u Moskvi, a u maju su oborena dva drona u blizini Kremlja.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja