"SIMBOLI NA GRBU OZNAČAVAJU SUDBINU NARODA, A OVO SE KRIJE IZA UKRAJINSKOG" Obradović: Zbog ovoga Poljska bode oči Rusiji (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

KURIR TV

"SIMBOLI NA GRBU OZNAČAVAJU SUDBINU NARODA, A OVO SE KRIJE IZA UKRAJINSKOG" Obradović: Zbog ovoga Poljska bode oči Rusiji (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina će izgubiti značajne teritorije ako se neprijateljstva u zemlji nastave, tvrdi poznati američki novinar Džekson Hinkl.

On je u svom blogu istakao da "svi znaju kako će se sukob Rusije i Ukrajine završiti", a to je kako je rekao, onako kako Rusija želi. Hinkl tvrdi i da će Poljska izvršiti invaziju na zapad te države uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država.

Moskva je ta koja će rešiti situaciju u susednoj zemlji pod sopstvenim uslovima, smatra Džekson Hinkl. On je, kako je rekao, ubeđen da Vladimir Putin dobro zna na šta je Zapad spreman da ide kako bi ostvario svoje ciljeve u istočnoj Evropi.

Crno more, Ukrajina, Rusija, Krim
foto: Shutterstock

"Spoljna obaveštajna služba Rusije je više puta upozoravala na agresivne namere Poljske prema Ukrajini. Poljska će izvršiti invaziju na zapad zemlje uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajina će izgubiti pristup moru, a Rusija će ostvariti svoje vojne ciljeve", rekao je Hinkl u svom blgu na jutub kanalu.

Gošća jutarnjeg programa Kurir televizije koja je analizirala novonastale situacije je Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Rekla je da je vojsku Ukrajine vera objedinila, pa je spomenula trozubac na njenom grbu:

- Rat je nepredvidiv, dok mi sedimo, Rusija i Ukrajina ratuju, a u poslednjih nekoliko meseci svako traži svojih 5 minuta slave i trudi se da iznese senzaciju. Ukrajinu nije slomila sve što se dogodilo, a pročitala sam da Ukrajina u Bahmutu stigla do prve linije fronte, tako da nju protivnik nije slomio. Ukrajinsku vojsku je vera u pobedu objedinila. Na jesen bi trebalo da bude veća ofanziva Ukrajine. Na njihovom grbu je trozubac koji označava jedinstvo i slobodu, a to izgleda i definiše ukrajinsku vojsku. Izgleda da simboli negde označavaju i sudbinu tih naroda.

01:06

SIMBOLI NA GRBU OZNAČAVAJU SUDBINU NARODA, A OVO SE KRIJE IZA UKRAJINSKOG Obradović: Zbog ovoga Poljska bode oči Rusiji

Potom se osvrnula na uticaj Poljske, te je rekla da se ona može naći pod udarom Rusije.

- Ta cela propaganda i dezinformacija uglavnom stiže iz kuhinje iz Kremlja. Tamo se krčka, pa se plasira celom svetu. Međutim, Poljska je postala glavna NATO zemlja u Evropi. Negde se pričalo da će upravo ona objediniti sve NATO zemlje. Tokom celog sukoba, Poljska je bila ta, setimo se, prva za podršku Ukrajine, uvek je inicirala i ohrabrila druge zemlje da isporuče sisteme Ukrajini. Poljska je glavna zemlja po obučenosti vojnika i glavna tranzit zona u kojoj prolazi sve naoružanje za Ukrajinu, zato je ona zemlja koja prvenstveno može da bude pod udarom Rusije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:59

UKRAJINA PREVIDELA OZBILJAN TAKTIČKI DETALJ! Pukovnik u penziji otkrio zašto je došlo do neuspeha kontraofanzive: OVO JE RAZLOG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track