PRIGOŽIN KORISTIO DVOJNIKE: Posle bune na Putina savetovali ga da se čuva zgrada i da se "ne naginje kroz prozor"!
Foto: AP

PRIGOŽIN KORISTIO DVOJNIKE: Posle bune na Putina savetovali ga da se čuva zgrada i da se "ne naginje kroz prozor"!

Planeta -

Jevgenij Prigožin poginuo je danas u avionu koji se danas srušio na severozapadu Tverske oblasti, saopštila je ruska Uprava za civilno vazduhoplovstvo.

U žižu javnosti Prigožin je dospeo kada je poveo pobunu u Rusiji, a zbog toga mu je savetovano da se "ne naginje kroz prozor".

Avion "embraer" srušio se u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga. Na snimku objavljenom na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Mlaznjak je navodno imao broj RA-02795. Avion je pod sankcijama SAD od 2019. godine zbog veze sa Prigožinom. Prijavljeno je da je šef Vagnera koristio avion, uključujući i ubrzo nakon njegove neuspele pobune, kada je avion poleteo iz Sankt Peterburga u Belorusiju ujutro 27. juna.

Jevgenij Prigožin, Vladimir Putin
foto: Profimedia, EPA Mikhael Klimentyev Sputnik K

Kako su ranije objavljivali mediji, Progožin je bio upozoren da ne ulazi u visoke zgrade zbog straha da bi mu se nešto dogodilo pošto što je predvodio državni udar sa namerom da, između ostalog, svrgne ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova.

Poznato je da je koristio dvojnike kao deo svojih razrađenih bezbednosnih mera.

Jevgenij Prigožin je poginuo je pošto se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

- Pokrenuta je istraga o padu aviona Embraer, do koga je došlo večeras u Tverskoj oblasti. Prema spisku putnika, među stradalima je i Jevgenij Prigožin - navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

Pored Prigožina, poginulo je još devet osoba. Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Na objavljenim video snimcima vidi se kako letelica naglo gubi visinu, počinje da pada i ruši se, nakon čega se na mestu pada pojavljuje gust dim.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track