EVO ZAŠTO PRIGOŽINOVA SMRT NE ODGOVARA PUTINU! Dimitrijević otkrio: Ovaj trenutak nikako nije dobar, DEFINITIVNO NIJE LOGIČNO
Foto: Profimedia, EPA Mikhael Klimentyev

KURIR TV

EVO ZAŠTO PRIGOŽINOVA SMRT NE ODGOVARA PUTINU! Dimitrijević otkrio: Ovaj trenutak nikako nije dobar, DEFINITIVNO NIJE LOGIČNO

Planeta -

Smrt šefa paravojne formacije Vagner, Jevgenija Prigožina, i njegove desne ruke Dmitrija Utkina u avionskoj nesreći u Rusiji izazvala je mnogo pitanja i spekulacija.

Odmah nakon saznanja o tragediji, počela su da se otvaraju razna pitanja: Da li je ovo bila slučajna nesreća ili pažljivo smišljen događaj? Kakvu ulogu u ovome ima Vladimir Putin?

Iako konačan odgovor na ova pitanja još uvek nije potpuno jasan, razne verzije i čak teorije zavere su počele da kruže.

Slobodan Dimitrijević, predsednik Srpsko-ruskog bratstva, izneo je svoje stavove o ovim događajima tokom gostovanja u emisiji "Usijanje".

- Prigožin se osećao kao medijska zvezda zbog javnih naslova. Sve se više govori da je on unutar Vagnera bio čovek za predstavljanje same organizacije. Za onaj biznis deo svega toga, a da je Utkin ustvari bio vojni i operativni komandant. Sada ih nema obojice i poslata je poruka da ova organizacija nema takvu snagu. Jer ono što se očekivalo narednih dana je njihov novi angažman na prostoru Afrike. Vidite da se u Africi situacija komplikuje. Ne radi se samo o Kongu, već se i Libija otvara. Samim tim je i Prigožin dao izjavu pre par dana da će se tom narodu doneti mir - rekao je Dimitrijević i dodao:

02:31

EVO ZAŠTO PRIGOŽINOVA SMRT NE ODGOVARA PUTINU! Dimitrijević otkrio: Ovaj trenutak nikako nije dobar, DEFINITIVNO NIJE LOGIČNO

- Zašto ne odgovara ova pogibija Prigožina Vladimiru Putinu? Više je nego dovoljno to što nije prisustvovao samitu BRIKSA. Ovo je bilo važno dešavanje za sve članice BRIKSA. Zbog čega? Zbog toga što se usvojilo da se BRIKS može proširiti odnosno da će ući novih 6 država. U trenutku kada je pažnja celog sveta usmerena tamo i kada treba da se Africi da ozbiljna podrška i ruska vojska da nastupa tamo. Dešava se smrt ratnog komandanta, pa makar on bio i komandant privatne vojske. Definitivno nije logično.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track