PRONAĐEN DRUGI DEO AVIONA U KOM JE POGINUO PRIGOŽIN: Nema tragova delovanja protivvazdušne odbrane! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

PRONAĐEN DRUGI DEO AVIONA U KOM JE POGINUO PRIGOŽIN: Nema tragova delovanja protivvazdušne odbrane! (VIDEO)

Planeta -

Drugi deo aviona Embraer u čijem padu je u sredu uveče poginuo vođa Vagner grupe Jevgenij Prigožin, pronađen je danas.

Lokacija na kojoj je nađen drugi deo aviona mogla bi biti vrlo važna za istragu uzroka pada aviona u kojem je poginuo i sam Prigožin.

Ruski mediji su objavili i snimak drugog dela Prigožinovog aviona, koji se sastoji od krila i stajnog trapa na kojima nema tragova delovanja protivvazdušne odbrane.

Kako navode mediji, posebno je zanimljivo da je drugi deo aviona pronađen oko tri kilometra od mesta pada većeg dela, odnosno trupa aviona.

Podsetimo, u sredu je poginuo šef plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin. Avion u kom se nalazio se srušio se u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga. Na snimku objavljenom na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Vodeći istraživački novinar o ruskim temama Hristo Grozev pre samo 10 dana dao je izjavu u kojoj je precizirao da će u roku od šest meseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar.

Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

Vođa Vagnera Jevgeniji Prigožin postao je poznat svetskoj javnosti nakon uloge njegove plaćeničke grupe u ratu u Ukrajini.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track