"NJIMA NAJVIŠE ODGOVARA PRIGOŽINOVA SMRT" Bivši pilot Ignjatović tvrdi: Vagner je napravio čudo, a oni su IZGUBILI UTICAJ U AFRICI
Foto: Kurir Televizija, Printscreen/Twitter/Sprinter

KURIR TV

"NJIMA NAJVIŠE ODGOVARA PRIGOŽINOVA SMRT" Bivši pilot Ignjatović tvrdi: Vagner je napravio čudo, a oni su IZGUBILI UTICAJ U AFRICI

Planeta -

Stevan Ignjatović, pilot u penziji, gostovao je u emisiji Usijanje na Kurir TV gde je izneo tvrdnje o tome kome zapravo odgovara smrt Jevgenija Prigožina.

- Ako mene pitate kome ovo najviše odgovara. Ja bih vam rekao Francuska, Nemačka i Amerika. Iz kog razloga? Vagner je napravio čudo u tom Podsaharskom delu Afrike. Isterali su francusku Legiju stranaca koja je dole godinama čuvala mir. Francuze koje su godinama pljačkali Mali, Burkinu Faso i ostale. Nemce koje su dole imali svoje baze. Amerikance koji su usred Nigera imali bazu gde su potrošili pet stotina miliona dolara praveći baze za njihove dronove koji su leteli po Africi i Bliskom istoku, gde su nadgledali i špijunirali - rekao je Ignjatović i dodao:

01:25

NJIMA NAJVIŠE ODGOVARA PRIGOŽINOVA SMRT Ignjatović izneo šokantne tvrdnje: Vagner je napravio čudo, IZGUBILI SU UTICAJ U AFRICI

- Dolazak proruskih vlada, režima ili generala koji su preuzeli vlast zahvaljujući Vagneru koji im je pomogao u tome, napravili su čudo. To je jedini razlog, ko može da bude ljut na Vagner i na Prigožina, to su oni. Izgubili su apsolutni uticaj.

Ignjatović se dotakao i samog pada Prigožinovog aviona.

- Avion je poleteo iz Šeremtjeva, glavnog aerodroma u Moskvi, put Sanpeterburga. Leteo je 33 minuta, dostigao visinu od 8.000 metara i onda nestaje 30 sekundi bilo kakva vrsta komunikacije između aviona i kontrole letenja. Dakle, nema nikakvih komunikacija, ali se na radaru kontrole letenja vidi avion da nekih 15 sekundi menja pravac i brzinu. Što kontrolorima ukazuje da se nešto dešava - rekao je Ignjatović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track