KIJEV: Pogođena ruska vojna baza na Krimu, ima žrtava
Ilustracija, Foto: Shutterstock

KIJEV: Pogođena ruska vojna baza na Krimu, ima žrtava

Planeta -

U napadu ukrajinskog drona pogođena je ruska vojna baza na Krimu, ima žrtava, čule su se eksplozije, a jedan obližnji put je zatvoren, saopštila je ukrajinska Vojna obaveštajna služba.

Zvaničnici ukrajinske obaveštajne službe saopštili su da je napad pogodio rusku 126. brigadu obalske odbrane sa sedištem u Perevalnom, gradu udaljenom više od 200 kilometara od teritorije koju kontroliše Ukrajina.

"Potvrđujemo da je došlo do pogotka", rekao je portparol GUR-a Andrij Jusov, prenosi ukrajinski medij Liga.Net.

Stanovnici Perevalnog, objavljivanjem u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, prijavili su da su čuli eksplozije iz vojne baze i naveli da ima poginulih.

"Dve osobe su poginule na poligonu, jedna je prebačena u bolnicu u teškom stanju. Ovo je informacija odozgo, sa poligona", rekao je korisnik pod nadimkom Abdul Has, na čijoj se profilnoj slici vidi muškarac u maskirnoj uniformi.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri izveštaje.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track