Najnovije vesti

STRAŠAN ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO RUMUNIJU! Aleksandra zvala policiju i tražila pomoć, a onda se veza prekinula! U VRTU OTKRIVEN UŽAS
Foto: Printscreen YT

STRAŠAN ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO RUMUNIJU! Aleksandra zvala policiju i tražila pomoć, a onda se veza prekinula! U VRTU OTKRIVEN UŽAS

Planeta -

Tog 28. juna 2019. godine rumunska policija uhapsila je mehaničara Georgi Dinka (65) zbog sumnje da je silovao i ubio devojčicu Aleksandru Maćesanu (15), a onda je isplivala jeziva istina.

Istražioci su pretresom njegove kuće i vrta otkrili ljudske ostatke i nakit nestale devojčice. Osumnjičeni je najpre tvrdio da je nevin i da nikada nije sreo tinejdžerku, ali nije mogao da objasnio kako se javila sa njegovog telefona.

Tokom saslušanja Dinka je priznao da je ubio Aleksandru, već i Luizu-Mihaelu Melencu (18), čiji nestanak su roditelji prijavili u aprilu. Ministar unutrašnjih poslova, Nikolae Moga, smenio je tada šefa policije Joana Budu.

Aleksandra je oteta u sredu kada je stopirala na ulici i htela da stigne kući u mesto Dobrosloveni na jugu zemlje.

U četvrtak ujutro, tri puta je uspela da pozove broj za hitne slučajeve i policajcima pruži informacije o mestu gde ju je držao vozač automobila koji ju je oteo.

Devojčica je viknula: "Dolazi, dolazi, upomoć!" pre nego što je prekinut telefonski poziv, rekao je Buda novinarima pre nego što je smenjen.

Policija je ignorisala njene vapaje za pomoć i kasno reagovala. Posle 19 sati izvršili su pretres u tri zgrade, pre nego što su konačno pronašli kuću u kojoj se nalazila, više od 12 sati nakon njenih telefonskih poziva.

Policija je zatim zatražila nalog za pretres, koji nije neophodan u hitnim slučajevima, pa je čekala do zore da uđe u kuću što je čak 19 sati nakon što je Aleksandra poslednji put pozvala u pomoć. Prilikom pretresa zatekli su jezivu scenu i raskomadana tela devojčica. Strahuje se da tinejdžerke nisu jedine žrtve ubice.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track