SAHRANA POGINULIH U PRIGOŽINOVOM AVIONU: Veliko prisustvo policije, vagnerovci na groblju, da li se sprema i vođin pogreb?
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Printscreen/Twitter/ Anton Gerashchenko

NA ULAZU POSTAVLJENI DETEKTORI ZA METAL

SAHRANA POGINULIH U PRIGOŽINOVOM AVIONU: Veliko prisustvo policije, vagnerovci na groblju, da li se sprema i vođin pogreb?

Planeta -

Ruski sajt Fontanka iz Sankt Peterburga objavio je da se danas na lokalnom groblju Serafimovski sahranjuju poginuli u prošlonedeljnom padu aviona vođe vagnerovaca Jevgenija Prigožina.

Navodi se da je na groblju primećeno prisustvo bezbednosnih snaga i ljudi sa ružama u rukama koji su došli da odaju počast stradalima.

Dan ranije na ulazu u groblje postavljeni su detektori za metal.

Prema izveštaču Fontanke sa lica mesta na groblju je viđena i grupa ruskih plaćenika iz "Vagnera" koja je potom otišla odatle.

Navodi se da je tu iskopano i nekoliko svežih grobova poginulih vagnerovaca.

Izveštač javlja da je počelo opelo za Valerija Čekalova, bliskog saradnika Prigožina koji je u "Vagneru" bio zadužen za logistiku, a koji je stradao s njim u rušenju mlaznjaka prošle srede u Tverskoj oblasti.

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je juče saučešće porodici Jevgenija Prigožina, vođi Vagnera, koji je poginuo prošle nedelje u padu aviona.

Jevgenij Prigožin
foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia, Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia

AP je danas preneo saopštenje Kremlja da Putin neće prisustvovati Prigožinovoj sahrani.

Prethodno je Putinov portparol Dmitrij Peskov kazao da se još ne zna kada će Prigožin biti sahranjen, kao ni to da li će Putin doći na sahranu.

- Kremlj još nema informacije o formatu i datumu Prigožinove sahrane, tako da ne može biti odgovora na pitanje da li će Putin prisustvovati sahrani - kazao je juče Peskov.

Vladimir Putin, Briks, Samit
foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Profimedia

On je rekao da "čim odluka bude donesena, biće saopštena javnosti".

- Takve odluke se uvek donose zajedno s rodbinom - dodao je Peskov. Ruski istražni komitet je potvrdio u nedelju da je Prigožin među deset poginulih nakon DNK analize.

(Kurir.rs/Fontanka/AP/Guardian)

Bonus video:

00:51

OVDE SE ZAPUTIO PRIGOŽIN, AKO OSTANE ŽIVOT MU UGROŽEN, SAMO GA JEDNO MOŽE SPASITI Stručnjaci: Rusija sada dokazuje da li je sila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track