"UKRAJINCIMA UVALJUJU STARO NAORUŽANJE" Penzinisani pukovnik: Kome treba oklopno vozilo iz Vijetnamskog rata? A NEKO I TO PLAĆA
Foto: Aris Messinis / AFP / Profimedia, Shutterstock

rat u ukrajini

"UKRAJINCIMA UVALJUJU STARO NAORUŽANJE" Penzinisani pukovnik: Kome treba oklopno vozilo iz Vijetnamskog rata? A NEKO I TO PLAĆA

Planeta -

Sahrana šefa ruskih plaćenika Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u avionskoj nesreći prošle nedelje, održana je bez prisustva javnosti, na groblju na periferiji njegovog rodnog grada Sankt Peterburga, saopštila je njegova pres služba.

Ukrajina, Rusija, Krim
foto: STR / AFP / Profimedia, screenshot

Milorad Đošić, pukovnik u penziji, gostovao je u jutarnjem programu Redakcija i razgovarao sa voditeljkom na ovu temu.

Milorad Đošić
foto: Kurir tv

Osvrnuvši se na procene Njujork tajmsa koji je obajvio informacije da od početka rata Rusi imaju 300.000 žrtava, a Ukrajinci 190.000, Đošić je rekao da je Ukrajina je od 42 miliona stanovnika spala na oko 20 miliona, istakavši da su podaci koji stižu precizni i da je tragedija svih Slovena zajednička.

Zatim se osvrnuo na situaciju u kojoj se našla Ukrajina oslanjajući se isključivo na pomoć Zapada i EU.

- Nama je poznato uvaljivanje starog naoružanja koje oni uvaljuju Ukrajincima na kilo. Kome treba oklopno vozilo iz Vijetnamskog rata. Ovo je opšta trgovina naoružanjem i to će neko jednog dana platiti - rekao je Đošić i dodao:

- Šta bi bilo sa nama da smo mi imali toliku podršku Zapada? Oni su bili zapanjeni kada smo mi otišli sa KiM, oni su uništili jedan, dva tenka, dosta šporeta i nekih domaćih mašina, ali stvarno da smo imali toliku podršku ne bi smeli da nas napadaju. Samo mala jedinica kosovskih vojnika - džokera na Košarama sprečila je prodor američkih trupa iz Albanije - dao je primer Đošić poentirajući:

02:34

MILORAD ĐOŠIĆ O RATU U UKRAJINI

- Odavno sam rekao da Rusi nisu ni prvog konja svoje trojke upregli. Nadamo se da će da se završi ali teško. Oni nemaju više ljudi, stvarno ih je izginulo 400.000! Sa druge strane. Nadamo se da će da se završi, ali teško, rat će se nastaviti.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

03:53

RAT NE DOBIJA BROJČANO JAČI NEGO ONAJ KOJI SE BRANI! Srbislav Flipović: Rusija je ušla u Ukrajinu zbog otimačine i pljačke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track