NOĆ UŽASA I SILOVITOG RATA: Ruskim udarima na Kijev prethodio dosad najveći ukrajinski napad na rusko tlo (VIDEO)
Ukrajinski napad na Pskov, Foto: AP Photo/John Minchillo

noć užasa

NOĆ UŽASA I SILOVITOG RATA: Ruskim udarima na Kijev prethodio dosad najveći ukrajinski napad na rusko tlo (VIDEO)

Planeta -

Na snimcima se vide detonacije u daljini, a gradom odjekuju sirene

PSKOV - Snažnom noćašnjem ruskom udaru na Kijev prethodio je najveći ukrajinski napad na rusko tlo od početka rata, a na meti se našao grad Pskov.

Meta dronova u noćašnjem napadu bila je vazdušna luka na zapadu Rusije. Ukrajinci su, navodi Tass, uništili četiri iljušina-76, transportna aviona. Na snimcima se vide detonacije u daljini, a gradom odjekuju sirene.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ukrajinske bespilotne letelice gađale šest ruskih regiona u ranim jutarnjim satima u sredu u, kako se čini, najvećem napadu dronovima na rusko tlo tokom ove faze rata - drugim rečima, od kako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

00:07

UKRAJINSKI NAPAD NA PSKOV: Dronovi oštetili četiri aviona

Dronovi su pogodili aerodrom u zapadnoj Pskovskoj oblasti i oboreni su iznad regiona Moskve, Orola, Brjanska, Rjazanja i Kaluge u Rusiji.

Regionalni guverner Pskova Mihail Vedernikov naredio je u sredu da se otkažu svi letovi do i sa aerodroma Pskov, navodeći kao razlog potrebu da se proceni šteta tokom dana.

Snimci i slike objavljeni na društvenim mrežama tokom noći pokazuju dim koji se nadvija nad gradom Pskovom i veliki požar. Vedernikov je rekao da nema žrtava i da je vatra obuzdana.

Kurir.rs/Blic/Guardian/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track