HOROR SNIMAK UBISTVA! NARKOBOS POKRAO KARTEL: Vezali mu ruke i sidro oko struka, pa ga bacili u MORE! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen/MailOnline

HOROR SNIMAK UBISTVA! NARKOBOS POKRAO KARTEL: Vezali mu ruke i sidro oko struka, pa ga bacili u MORE! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Pokušao je da nadmudri svoje poslodavce, ali plan je pošao naopako kada su ga njegovi saradnici izdali

Venecuelanski diler droge Reinaldo Fuentes (68), poznat i kao "Taliban", bačen je živ u more sa vezanim rukama i sidrom oko struka. Bila je to osveta kartela jer je od njih ukrao veću pošiljku kokaina.

Fuentes je napustio svoj dom i namamljen na sastanak kartela na nepoznatoj lokaciji 17. jula. Kasnije tog dana je kidnapovan i bačen u more.

Snimak koji je objavio Dejli mejl prikazuje vezanog Fuentesa krvave glave kako se bori sa svojim ubicama pre nego što je naglavačke bačen sa broda u Karipsko more u blizini Martinika i ostavljen da se udavi. Snimak nećemo objaviti jer je previše uznemirujući.

Niko od njegovih otmičara nije identifikovan, ali se u pozadini snimka može čuti kako pričaju 'postarajte se da nam se lica ne vide', dok drugi kaže da 'nema načina da ga spasite'.

Sada već bivši posrednik venecuelanskog klana del kartela pokušao je da nadmudri svoje poslodavce tako što je ranije bacio u more pošiljku kokaina u vrednosti od 10 miliona dolara, a zatim izmislio lažnu hajku obalske straže kako bi svojim šefovima objasnio nestanak droge. Zatim se vratio da pokupi kokain, prepakovao ga i odneo na drugo karipsko ostrvo. Ali plan je pošao naopako nakon što su ga njegovi saradnici izdali.

Novinar veteran Rafael Tolentino otkrio je u ponedeljak u emisiji 'Esto No Es Radio', dnevnoj jutarnjoj emisiji u Dominikanskoj Republici, da je Fuentes dobio lažnu ličnu kartu koja mu je omogućavala da živi pod imenom Migel Fulkar u Dominikanskoj Republici. Otkrio je i kako je Fuentes bio u vezi sa istaknutom advokaticom.

Inače, Fuentes je rodom iz Sukrea u Venecueli i imao je troje dece iz prethodne veze. Fuentes je navodno kontrolisao trgovinu drogom u okrugu Bonao u Buenos Ajresu, gde je dobio nadimak 'Taliban' zbog svojih nezakonitih poslova sa bliskoistočnim trgovcima drogom. Izvori su rekli Tolentinu da je Fuentes ušao u zemlju 14. jula i da je ubijen jer je bio umešan u krađu višemilionske pošiljke kokaina namenjene Tortoli, najvećem od Britanskih Devičanskih ostrva.

ubistvo
foto: Printscreen/MailOnline

Nije jasno da li su vlasti uhapsile nekoga zbog slučaja, iako je vojska Dominikanske Republike saopštila da se incident nije dogodio u njenim vodama. Takođe nije poznato koliko dugo je Fuentes povezan sa Clan del Cartel, poznatim kao Zalivski kartel, koji se smatra najstarijom aktivnom kriminalnom organizacijom u Meksiku.

Svoju karijeru su započeli švercom alkohola u Sjedinjene Države tokom ere prohibicije. Nakon što je zabrana prestala, organizacija se okrenula drugim ilegalnim aktivnostima kao što su kockanje, lanci prostitucije i šverc druge robe.

Tek 1980. godine Zalivski kartel je ušao u trgovinu drogom, ušavši na tržište marihuane i heroina. Njegov vođa, Huan Garsija, na kraju je sklopio dogovor sa nekada moćnim kolumbijskim Kali kartelom da uspostavi rute za krijumčarenje droge u Sjedinjene Države zbog njihove blizine granice. Garsija je sklopio dogovor sa vođama kartela Kali, braćom Rodrigez Orehuela, da upravljaju isporukama kartela duž meksičko-američke granice u zamenu za 50 odsto profita.

Kurir.rs/Mondo/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja