"ZA ONE KOJI RASPRAVLJAJU DA LI SAM ŽIV ILI NE": Objavljen stari Prigožinov snimak navodno načinjen u Africi (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

ROJTERS NIJE MOGAO DA POTVRDI VERODOSTAJNOST KLIPA

"ZA ONE KOJI RASPRAVLJAJU DA LI SAM ŽIV ILI NE": Objavljen stari Prigožinov snimak navodno načinjen u Africi (VIDEO)

Planeta -

Anton Geraščenko, savetnik u Ministarstvu odbrane Ukrajine, objavio je na društvenoj mreži X (bivšem Tviteru) stari video snimak vođe vagnerovaca Jevgenija Prigožina navodno načinjen u Africi malo pre prošlonedeljnog pada njegovog aviona u ruskoj Tverskoj oblasti.

- Za one koji raspravljaju o tome da li sam živ ili nisam i kako sam: sada je vikend, druga polovina avgusta 2023, ja sam u Africi - kazao je Prigožin u klipu.

Jevgenij Prigožin
foto: Twitter/Gerashchenko_en

Po oznaci na snimku vidi se da ga je prvobitno objavio Grey Zone (Siva zona), kanal na Telegramu koji se povezuje s "Vagnerom".

- Dakle, za one koji vole da raspravljaju o mojoj smrti, o mom privatnom životu, o prihodima i tako dalje, dobro mi ide - rekao je Prigožin i odmahnuo rukom, nakon čega je na trenutak okrenuo glavu na drugu stranu.

Rojters navodi da nije uspeo da proveriti lokaciju ni datum snimanja klipa.

Britanska agencija dodaje da se to što je Prigožin obučen u kamuflažnu odeću i šešir, kao i sat koji nosi na desnoj ruci, poklapaju sa njegovim izgledom iz video snimka objavljenog 21. avgusta, a za koji se takođe tvrdilo da je načinjen u Africi.

Na Prigožinovom grobu u Sankt Peterburgu nalazi se pesma koja bi mogla da podstakne teorije zavere o njegovoj pogibiji sa još devet osoba u avionu koji je pao 23. avgusta severno od Moskve.

Britanski Dejli mejl objavio je tvrdnju ruskog političkog analitičara Valerija Soloveja da je vođa vagnerovaca Jevgenij Prigožin živ, pošto je, po toj tvrdnji, u prošlonedeljnom padu aviona koji je pripadao šefu plaćenika stradao njegov dvojnik.

(Kurir.rs/Reuters/Guardian/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track