PUTINA U SELU DOČEKALI KAO HEROJA: Klicali mu i zahvaljivali, a imali su i par zahteva (VIDEO)
Foto: EPA Alexander Kazakov Sputnik Kr

PUTINA U SELU DOČEKALI KAO HEROJA: Klicali mu i zahvaljivali, a imali su i par zahteva (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin je nenajavljeno posetio rusko selo Turginovo kako bi video mesto povezano sa njegovom porodicom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov ruskim medijima.

Desetine seljana okupilo se dok su bodrili ruskog predsednika, a na video snimku koji su postavili lokalni novinski sajtovi vidi se kako stanovnici "jure ka ozarenom predsedniku" nakon što je u sumrak izašao iz automobila na seoskom trgu. "Puno zdravlja, snage i sreće. Hvala vam što ste došli da nas vidite. Što ste nas se setili", rekla je jedna žena.

Tokom zaustavljanja, koje je trajalo samo nekoliko minuta, Putin je izrazio iznenađenje što profesor nauke u lokalnoj školi polaže doktorat i obećao da će poboljšati uslove za privlačenje kvalifikovanih ljudi u to područje.

Stanari su mu rekli da im treba više i boljih stanova. "Da, da, slažem se, sve ćemo raditi postepeno", rekao im je Putin tokom sastanka koji je trajao svega nekoliko minuta.

"Moje najbolje želje na početku školske godine". Selo je posetio pri povratku u Moskvu nakon razgovora sa studentima u "laboratoriji za upravljanje" u blizini prestonice na "Dan znanja" 1. septembra, na tradicionalnom početku školske godine.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track