SUROVIKIN JE ŽIV I ZDRAV! Prva slika bivšeg generala posle pobune Vagner grupe (FOTO)
Foto: SCREENSHOT VESTI.RU

SUROVIKIN JE ŽIV I ZDRAV! Prva slika bivšeg generala posle pobune Vagner grupe (FOTO)

Planeta -

Ruska novinarka Ksenija Sobčak objavila je na svom Telegram kanalu "Krvava dama" prvu fotografiju bivšeg generala Sergeja Surovikina koji je "nestao iz javnosti" nakon pobune Vagner grupe.

02:56

SUROVIKIN JE ŽIV I ZDRAV! Prva slika bivšeg generala posle pobune Vagner grupe

"General Sergej Surovikin je napolju. Živ, zdrav, kod kuće, sa porodicom, u Moskvi. Fotografija je snimljena danas", napisala je Sobčak nakon što je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako muškarac sa naočarima za sunce i kapom hoda pored žene koja liči na Surovikinovu suprugu Anu.

Sergej Surovikin je bio vrhovni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, a takođe je vodio rusku invaziju na Ukrajinu od oktobra 2022. do januara 2023. Pod njim je ruska vojska počela da bombarduje energetsku infrastrukturu Ukrajine i napustila Herson.

Nakon pokušaja pobune Jevgenija Prigožina, osnivača Vagner grupe, pojavili su se izveštaji da je Surovikin, kao i brojni drugi visoki ruski oficiri, uklonjen iz službe i pritvoren. Zvanično, ova informacija nije potvrđena, ali Surovikin se nije pojvljivao u javnosti.

Kako prenose ruski mediji, novinari su 4. septembra, posle konferencije za štampu predsednika Rusije i Turske u Sočiju, pitali ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua šta se dešava sa Surovikinom i da li je protiv njega u toku istraga. Ministar nije odgovorio, navodi se.

(Kurir.rs/Blic/Meduza)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track