MRTVE I ZAGRLJENE NAŠAO IH STARIJI BRAT, MISLIO DA JOŠ SPAVAJU: Blizanci se tokom noći uvukli u sanduk za igračke, tu se ugušili
Foto: Facebook printscreen/Sadie Myers

majka i otac neutešni

MRTVE I ZAGRLJENE NAŠAO IH STARIJI BRAT, MISLIO DA JOŠ SPAVAJU: Blizanci se tokom noći uvukli u sanduk za igračke, tu se ugušili

Planeta -

Četvorogodišnji blizanci iz Džeksonvila na Floridi ugušili su se nakon što su zaspali u svom drvenom sanduku s igračkama, piše britanski Daily Mail.

Devojčicu Auroru i dečaka Kelana njihov otac Don Star je 25. avgusta uveče odneo u krevet, a oni su odlučili da se sakriju u kutiji u kojoj su držali plišane igračke.

Ostali su bez kiseonika i ugušili se, a ujutru ih je mrtve i zagrljene, pronašao njihov stariji brat koji je mislio da još spavaju.

Njihova neutešna majka Sejdi Majers napisala je na društvenim mrežama: "Neće mnogi osetiti bol gubitka dvoje dece u isto vreme, i to na način koji uopšte nema smisla".

Upozorila je roditelje da takve kutije za igračke "ne propuštaju ni vazduh, ni zvuk" kad se zatvore i pozvala ih da kutije izbace iz kuće i unište.

"Ja i Don pokušavamo da shvatimo sve ovo… Retki će ikada saznati kakav je osećaj svaku sekundu u budnom stanju pokušavati da ne zaplačeš u agoniji. Od tog osećaja grčiš se u bolovima, ali jako se trudimo da nas naši dečaci ne vide takve. Moram da verujem da ih je nešto u ovom svemiru posebno odabralo, možda kako bi ih zaštitilo od neke buduće tragedije, ili možda zato što su njihove duše bile presavršene za ovaj svet", napisala je očajna majka.

U noći kad se tragedija dogodila, ona je bila na poslu, a decu je na spavanje stavio njen suprug Don. Ali blizanci su se tokom noći probudili i odlučili da se igraju u drvenom sanduku za igračke.

Njihova majka je rekla da se često dešavalo da blizance ujutru nađu kako spavaju po raznim delovima sobe sa igračkama razbacanim unaokolo.

"Mama, našao sam ih, spavaju u kutiji za igračke"

U petak uveče, neobično mesto na kom su odlučili da se ušukaju i zaspe bilo je u njihovoj drvenoj škrinji s igračkama koje koristimo za čuvanje svih njihovih plišanih životinja", napisala je.

Blizanci su izvadili većinu igračaka i ostavili samo nekoliko kako bi im bilo mekano, a zaspali su držeći se za ruke. Njihova majka se probudila u subotu ujutro i uspaničila kada je videla da nisu u krevetu, niti igde drugde u sobi.

Porodica je jurcala okolo pokušavajući da pronađe blizance pre nego što je jedan od njihove starije braće otvorio sanduk i ugledao ih. Dečak nije bio svestan da su mrtvi. "Mama! Našao sam ih! Spavaju u kutiji za igračke", rekao je on.

Međutim, majka dečaka je odmah shvatila da su mrtvi. "Otišla sam da proverim i odmah sam znala da nešto nije u redu. Već je bilo prekasno", rekla je.

Neutešna majka upozorila je roditelje koliko opasan može da bude takav sanduk sa igračkama.

"Nešto što nisam znala, a sigurna sam da ni mnogi drugi ne znaju, jeste da većina drvenih kutija za igračke ne propušta ni vazduh, a ni zvuk jednom kad su zatvorene. Nadam se da će saznanje o ovome nekome pomoći i nadam se da ćete odmah uništiti takvu kutiju ako je imate kod kuće! Dakle, dok su spavali, sklupčani jedno uz drugo, polako su ostajali bez kiseonika i u roku od nekoliko sati umrli. Nisu znali šta se događa. Nisu se svesno gušili već su zaspali i umrli", rekla je njihova majka.

Majka je rekla da je prethodne večeri zatvorila drvenu škrinju, ali su je deca molila da je otvori kako bi mogli da se igraju s plišanim igračkama. "Uvek sam pazila da se deca ne zaključaju unutra, međutim, nažalost kutija je hermetički zatvorena i ako nije zaključana, rekla je.

Stariji dečaci trenutno borave sa drugim članovima familije dok roditelji oplakuju gubitak blizanaca.

Kurir.rs/Telegraf/Daily mail/Foto: Facebook/Sadie Myers

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track