KIM DŽONG UN STIGAO U RUSIJU: Sastanak sa Putinom na Dalekom istoku Rusije
Foto: kcna / UPI / Profimedia

KIM DŽONG UN STIGAO U RUSIJU: Sastanak sa Putinom na Dalekom istoku Rusije

Planeta -

Gardijan prenosi da je Kim Džong Un, lider Severne Koreje, doputovao u Rusiju na samit sa predsednikom Vladimirom Putinom, a očekuje se da će razgovarati o mogućoj vojnoj saradnji i isporuci oružja Rusiji za rat u Ukrajini.

Kimov oklopni voz stigao je na stanicu Hasan, glavnu železničku stanicu koja je veza sa ruskim Dalekim istokom iz Severne Koreje, javila je japanska novinska agencija Kjodo, pozivajući se na neimenovani ruski zvanični izvor.

Kim Džong-un
foto: kcna / UPI / Profimedia

Očekuje se da će se sastanak održati u utorak popodne na marginama Istočnog ekonomskog foruma u ​​ruskom lučkom gradu Vladivostoku, gde je Putin već stigao.

Kim Džong-un
foto: RTTV / UPI / Profimedia

Peskov je u utorak odbacio američke izveštaje da će se na sastanku razgovarati o zaključivanju sporazuma o isporuci oružja.

- Kao što znate, dok negujemo odnose sa našim susedima, uključujući Severnu Koreju, važni su nam interesi naše dve zemlje, a ne upozorenja Vašingtona.

Ruski ministar spoljnih poslova Andrej Rudenko je, kako je prenela agencija Interfaks, rekao da će Moskva dostaviti Južnoj Koreji detalje posete severnokorejskog lidera Rusiji, ako Seul zatraži takve informacije.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track