HIT! TRAMP IZAZVAO BAJDENA I GAZDU FOKSA: Ja određujem mesto, biće teško, nećete mi ni prići, osvojio sam ŠAMPIONAT za penzionere!
Foto: Shutterstock, AP/Fulton County Sheriff's Office

traži da svi urade test mentalnIH i fizičkih SPOSOBNOSTI

HIT! TRAMP IZAZVAO BAJDENA I GAZDU FOKSA: Ja određujem mesto, biće teško, nećete mi ni prići, osvojio sam ŠAMPIONAT za penzionere!

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp izazvao je aktuelnog šefa Bele kuće Džoa Bajdena, gazdu Foks njuza Ruperta Mardoka i njegove sinove, kao i uredništvo Volstrit džurnala koji je u vlasništvu porodive Mardok, na test mentalnih i fizičkih sposobnosti.

Ugledni vašingtonski sajt Hil prenosi da je Tramp to poručio putem svoje društvene mreže Trut soušal nakon što je Volstri džurnal objavio istraživnje javnog mnjenja u kojem je skoro polovina anketiranih odgovorilo da Tramp, potencijalni republikanski kandidat na predsedničkim izborima 2024, nije mentalno sposoban da ponovo preuzme dužnost u Beloj kući.

- Ovim izazivam Ruperta Mardoka i njegove sinove, Bajdena i šefove Volstrit džurnala na test oštroumlja - poručio je Tramp.

Donald Tramp
foto: AP/Fulton County Sheriff's Office

On je naveo da će "odrediti vreme i test" i dodao da će on biti težak.

- Niko mi neće prići ni blizu! Možemo da ubacimo tu i neku fizičku aktivnost - napisao je Tramp.

Džozef Bajden
foto: Shutterstock

U drugom postu on je podsetio da je "upravo osvojio šampionat za penzionere u velikom golf klubu u konkurenciji mnogo veoma dobrih igrača".

- Da bi to ostvario potrebna ti je snaga, preciznost, osećaj i pre svega mentalna izdržljivost - zaključio je Tramp.

Rupert Mardok
Rupert Mardokfoto: Shutterstock

U nizu postova koje je u nedelju objavio na svojoj društvenoj mreži Tramp je napao Mardokovu porodicu što su njihovi novinari u anketi uopšte pitali ljude da li veruju da je bivši šef Bele kuće mentalno sposoban da ponovo obavlja predsedničku dužnost.

U toj anketi, obavljenoj između 24. i 30 avgusta, 49 odsto učesnika istraživanja navelo je da Tramp "nije sposoban", a čak 60 odsto je isti odgovor imalo kada se pitanje odnosilo na Bajdena.

Hil podseća da 77-godišnji Tramp često ismeva 80-godišnjeg Bajdena i na mitinzima tokom kampanje pušta klipove na kojima je potencijalni demokratski kandidat na predsedničkim izborima 2024. prikazan zbunjen u javnosti.

Tramp je zahladio odnose sa Mardokovim Foks njuzom, pa zbog toga nije učestvovao u debati republikanskih predsedničkih kandidata koje je organizovala ova konzervativna televizija i umesto toga je u istom terminu dao intervju Takeru Karlsonu, nekadašnjoj zvezdi Mardokovog kanala koji je tamo dobio otkaz.

(Kurir.rs/The Hill)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja