POKRENUTA PROCEDURA IMPIČMENTA BAJDENA: Republikanci tvrde da imaju dokaze da je američki predsednik LAGAO GRAĐANE (VIDEO)
Foto: NHAC NGUYEN / AFP / Profimedia

skandal

POKRENUTA PROCEDURA IMPIČMENTA BAJDENA: Republikanci tvrde da imaju dokaze da je američki predsednik LAGAO GRAĐANE (VIDEO)

Planeta -

Komitet američkog Predstavničkog doma pokrenuće formalnu istragu o impičmentu predsednika Džozefa Bajdena!

To je saopštio predsednik komiteta Kevin Makarti.

Makarti, koji je republikanac, dodao je da je istraga pokazala da je Džo Bajden lagao Amerikance da ne zna ništa o poslovima članova svoje porodice.

Takođe je rekao da su republikanci iz Predstavničkog doma tokom prethodnih meseci otkrili "ozbiljne i verodostojne optužbe" o ponašanju američkog predsednika.

- Republikanci su izneli ozbiljne i kredibilne optužbe na račun ponašanja predsednika Bajdena. Zajedno ti navodi daju sliku kulture korupcije. To su optužbe za zloupotrebu položaja odnosno opstrukciju i korupciju koje zahtevaju dalju istragu Predstavničkog doma. Zato danas upućujem poziv našem odboru Predstavničkog doma da otvori zvaničnu istragu o opozivu predsednika Džoa Bajdena - rekao je Makarti na Kapitolu.

Najavio je da će u nekoliko odbora početi prikupljanje dokaza o mogućim finansijskim malverzacijama.

- Ići ćemo tamo gde nas dokazi odvedu - istakao je Makarti.

Republikanci, koji kontrolišu Predstavnički dom, optužili su Bajdena da je nezakonito profitirao dok je bio potpredsednik od 2009. do 2017. godine od poslovnih poduhvata njegovog sina Hantera Bajdena u inostranstvu.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track