ZAGONETNA SESTRA KIM DŽONG UNA DOŠLA KOD PUTINA: Privlači pažnju gde god se pojavi, obavijena velom misterije (VIDEO)
Foto: Vladimir SMIRNOV / AFP / Profimedia

ZAGONETNA SESTRA KIM DŽONG UNA DOŠLA KOD PUTINA: Privlači pažnju gde god se pojavi, obavijena velom misterije (VIDEO)

Planeta -

Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, takođe prisustvuje sastanku sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni na Dalekom istoku.

Na snimku koji su objavili ruski mediji vidi se zagonetna sestra Kim Džong Una kako gleda preko ramena svog brata dok se upisuje u knjigu gostiju u zgradi svemirskog centra.

- Rusija, zemlja koja je iznedrila prve osvajače svemira... - piše lider Severne Koreje pre nego što se promenio kadar.

Kim Jo Džong je jedna od najvažnijih političkih ličnosti Severne Koreje.

Pre dve godine dobila je poziciju u Komisiji za državne poslove, najvišem državnom telu za donošenje odluka, na čijem čelu je ranije bio njen brat.

Kim Jo Džong je najmlađe dete bivšeg severnokorejskog lidera Kim Džong Ila i njegove supruge Ko Jong-hui. Spekuliše se o datumu njenog rođenja, i Amerikanci navode da je rođena 1989. godine, dok iz Južne Koreje tvrde da je dve godine starija.

Kim je studirala sa svojom starijom braćom u školi Libefeld-Štajnholcli u Bernu, u Švajcarskoj, pod lažnim imenom "Pak Mi-hiang". Za to vreme, veruje se da je razvila blizak odnos sa svojim bratom i sadašnjim vođom, Kim Džong Unom.

U aprilu 2020. godine, glasine o lošem zdravlju Kim Džong Una skrenule su pažnju na Kim Jo Džong kao mogućeg naslednika.

Krajem 2014. se navodno udala za Čoe Songa, drugog sina vladinog zvaničnika Čoe Rjong-ha. Kim Jo-džong je navodno rodila dete u maju 2015. godine, a tokom Zimskih olimpijskih igara 2018, Kim je objavila da je trudna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track