HAOS! POTUKLI SE BIVŠI PREMIJER I MINISTAR SLOVAČKE: Udarali se pesnicama, razdvajala ih policija! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twittter

HAOS! POTUKLI SE BIVŠI PREMIJER I MINISTAR SLOVAČKE: Udarali se pesnicama, razdvajala ih policija! (VIDEO)

Planeta -

Bivši slovački premijer Igor Matovič i bivši ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinak u sredu su se potukli pošto je Matovič upao na događaj koji je organizovala stranka SMER-SSD u sklopu svoje kampanje u Bratislavi.

Policija je sprečila dalju eskalaciju sukoba pošto su se bivši premijer i ministar posvađali, a pali su i udarci.

Sve se dogodilo ispred zgrade vlade gde je bivši premijer Igor Matovič, iz stranke Olano, prekinuo konferenciju za medije Roberta Kalinika. Trzavice između dve stranke traju već godinama.

Matovič je 2021. morao da napusti premijersku poziciju zbog neslaganja u vodećoj koaliciji. Vlast je tada preuzela Kalinakova stranka čija se koalicija takođe raspala te su raspisani novi izbori.

Bivši premijer Kalinika vidi kao glavnog protivnika i optužuje ga za korupciju, javlja The Star. Matovič je na konferenciju stigao u automobilu na kojem je bio ispisan slogan „nećemo vas predati mafiji“. Na megafon je vikao i optuživao Kalinika za lošu politiku imigracije za vreme njegovog ministarskog mandata.

Kalinak je potom prišao automobilu, oko kojeg se skupilo više ljudi, i pokucao Matoviču na prozor, a potom i otvorio vrata. Pokušao je da mu otme megafon, a Kalinik ga je pokušavao odgurnuti. Situacija je eskalirala i drugi član Kalinakove stranke udario je Matoviča šakom u glavu. Potom je intervenirala policija i spriječila dalji sukob te otvorila istragu o incidentu, javila je slovačka agencija TASR

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track