ZAHAROVA: Zapad je stvorio čudovište od Ukrajine koje počinje da ih ucenjuje
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry/ TASS

ZAHAROVA: Zapad je stvorio čudovište od Ukrajine koje počinje da ih ucenjuje

Planeta -

Zapad je izabrao put neskrivenog sponzorisanja kijevskog terorističkog režima, ali dobiće šta su zaslužili, jer čudovište koje su stvorili već počinje da im pokazuje zube i da ih ucenjuje, rekla je za Sputnjik portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Na konstataciju novinara da je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma rekao da su uhapšeni ukrajinski diverzanti svedočili da su diverzantske grupe planirale da izvrše terorističke napade na elektrane, nuklearne objekte na teritoriji Rusije i istakao da su ih pripremali britanski instruktori i da li će Moskva preduzeti nekakve akcije protiv Londona, na primer, uputiti demarš, Zaharova je rekla da će biti preduzeti neki koraci, kao što je rađeno i pre toga u kontinuitetu.

Obaveštavali su London, kako kaže, i javno i diplomatskim kanalima da je neprihvatljivo učešće u takvim aktivnostima.

"Podsetiću da je ovaj, kako ga na Zapadu nazivaju, prehrambeni sporazum, a mi – Crnomorska inicijativa, paket sporazuma, već pre praktično tačno godinu dana bio obustavljen. Kao što se sećate, razlog su bile upravo iste te diverzije i teroristički akti koji su izvršavani protiv ruskih brodova upravo uz učešće Britanije, britanskih specijalnih službi, instruktora, to je već pitanje nijansi, ali London je bio direktno i neposredno umešan. Upravo zato mi ovo zovemo hibridnim ratom protiv naše zemlje. Upravo zato Ukrajinu nazivamo instrumentom i nikakvih iluzija po tom pitanju nemamo", naglašava.

"Izjave Zelenskog koje je citiralo izdanje 'Ekonomista' svedoče o tome. Zelenski je rekao da ako Zapad u nekom trenutku pomisli da prestane sa plaćanjem svih naručenih ubistava – to ja govorim mojim rečima, onako kako to zapravo jeste – onda će ukrajinski građani, izbeglice na evropskoj teritoriji biti saterani u ćošak i Evropa će se suočiti sa problemima. U prevodu sve zvuči veoma jednostavno – predstavnici kijevskog režima nalaze se na teritoriji zemalja EU i Evrope, NATO", naglašava.

"Generalno, imaju status izbeglica ili raseljenih lica. Prema rečima Zelenskog, oni su, u stvari, ‘uspavane’ borbene ćelije, borbene jedinice koje dremaju, a u bilo kom momentu kada to bude pogodno, neophodno ili potrebno, sve će biti aktivirano", dodaje Zaharova.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track