UŽASAVAJUĆI SNIMAK SA FRONTA U UKRAJINI! Zarobljenike teraju da šetaju kroz minsko polje: Ako prođeš slobodno možeš da ideš
Foto: Printscreen/RIA novosti

jezivo

UŽASAVAJUĆI SNIMAK SA FRONTA U UKRAJINI! Zarobljenike teraju da šetaju kroz minsko polje: Ako prođeš slobodno možeš da ideš

Planeta -

Uznemirujući snimak brutalnog pogubljenja ratnog zarobljenika u Ukrajini pojavio se u javnosti.

Na snimku se navodno vidi kako vojnici jedne zaraćene strane pod pretnjom oružjem primoravaju zarobljene protivnike da uđu u minsko polje.

- Ako prođeš kroz polje slobodan si da ideš - čuje se kako dovikuju zarobljeniku koji korača kroz mine.

- Idu oslobodioci - čuje se drugi vojnik.

Jednom od vojnika nije se dopao način na koji je jedan od zatvorenika hodao kroz minsko polje pa je u jednom momentu zapucao na njega.

Na kraju snimka vidi se eksplozija u pravcu zarobljenika.

Ruski mediji tvrde da se na snimku vide pripadnici Oružanih snaga Ukrajine koji su poslali ruske zarobljenike u minsko polje. To međutim na osnovu snimka nije moguće potvrditi sa sigurnošću. Nijedna strana se za sada nije zvanično oglasila povodom snimka.

- Snimak se nalazio u mobilnom telefonu koji je pronađen u ukrajinskoj zemunici. Na njemu ukrajinski militanti teraju naše momke koje su zarobili u minsko polje - rekao je izvor upućen u slučaj za RIA Novosti.

Za sada nije poznato gde je nastao snimak.

Na društvenim mrežama od početka sukoba više puta su se pojavili snimci represalija ili stravičnog mučenja zarobljenika u kojima su učestvovali pripadnici obe zaraćene strane.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja