OTAC I MAĆEHA MALE SARE UHAPŠENI NA AERODROMU: Devojčica (10) pronađena mrtva, a onda je STIGAO POZIV sa drugog kraja sveta
Foto: AP

novi detalji

OTAC I MAĆEHA MALE SARE UHAPŠENI NA AERODROMU: Devojčica (10) pronađena mrtva, a onda je STIGAO POZIV sa drugog kraja sveta

Planeta -

Sara Šarif (10) živela je sa svojim ocem i maćehom u engleskom gradu Vukingu.

Onda se dogodio kobni događaj koji je potresao svet. Sara je pronađena mrtva u porodičnoj kući 10. avgusta dan nakon što su njen otac Urfan Šarif (41) i maćeha Beinaš Batul (29) pobegli u Pakistan.

Obdukcija je pokazala da je Sara zadobila "višestruke i opsežne ozlede".

Otac i maćeha napustili su Ujedinjeno Kraljevstvo s još petoro dece uzrasta od jedne do 13 godina. Urfan Šarif je bio taj koji je hitno nazvao 999 čim je pobegao iz zemlje i sleteo u Pakistan.

Lokalna policija je nedeljama tragala za Šarifom, njegovom partnerkom, ali i njegovim bratom, međutim, nije uspela da ih pronađe. Nakon nekoliko nedelja skrivanja objavili su video snimak sa nepoznate lokacije. To je bio prvi put da su javno progovorili otkako je devojčica pronađena mrtva.

Batul je čitala iz beležnice i opisala Sarinu smrt kao "incident". Dodala je da je porodica spremna da sarađuje ​​sa britanskim vlastima. Takođe je izrazila zabrinutost za bezbednost porodice rekavši da su bili prisiljeni na "skrivanje".

U intervjuu za poljsku televiziju "Uwaga!" majka devojčice, Olga Šarif, podelila je uznemirujuću priču o svojoj poseti mrtvačnici kako bi identifikovala telo svoje kćeri.

- Jedan joj je obraz bio natečen, a druga strana u modricama - rekla je u intervjuu potresena majka devojčice.

Olga i Šarif rastali su se 2015.godine. Sara je zajedno sa svojim starijim bratom živela sa majkom do 2019. godine kad je porodični sud odlučio da treba da žive s ocem. Olga je zadržala jednaka prava na posete deci, a tvrdi da joj je kako je vreme prolazilo sve teže bilo da ih obilazi.

Sada su Sarin otac i maćeha odnosno njen ujak Faisal Malik (28) optuženi za izazivanje ili dopuštanje smrti deteta. Određen im je pritvor kako bi se u pojavili pred sudom za prekršaje.

Sara Šarif, Urfan Šarif, Beinaš Batul
foto: AP

Uhapšeni su u sredu na aerodromu Getvik dok su se iskrcavali s leta iz Dubaija. Napustili su Pakistanu u sredu ujutro nakon pregovora s policijom i britanskim vlastima.

Policija je saopštila da je Sarina majka obaveštena o najnovijem razvoju događaja i da joj pružaju podršku specijalisti policaje.

Troje optuženih nestalo je nakon dolaska u Pakistan.

Pretpostavljalo se da je petoro dece bilo sa Urfanom, međutim, pokazalo se da su boravili kod svog dede. Pronađeni su nakon policijske racije i zbrinuti u Pakistanu.

Britanski mediji navode daje deda devojčice Muhamed Šarif pregovarao s lokalnim političarima i policijom da begunci izađu iz skrovišta i budu predati britanskim vlastima. Rečeno je da su se bojali zlostavljanja ako se sa njima pozabavi policija u Pakistanu.

(Kurir.rs/Jutarnji/Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track