HIRURZI MORALI DA UPOTREBE BRUSILICU DA SPASU MLADIĆA: Pogledajte šok snimak, šipke mu vire iz tela, jedni ih drže, a drugi seku
Foto: Printskrin / You Tube

neverica

HIRURZI MORALI DA UPOTREBE BRUSILICU DA SPASU MLADIĆA: Pogledajte šok snimak, šipke mu vire iz tela, jedni ih drže, a drugi seku

Planeta -

Muškarac (21) iz Indije ima sreće što je živ nakon što su mu dve metalne šipke od skoro dva metra probole telo nakon što je pao sa zgrade.

Jedna šipka mu je prošla kroz levu stranu grudi, a druga kroz donji stomak. Šipke su mu smrvile kuk, probile plućno krilo, prodrle u dijafragmu i prošle kroz grudni koš, međutim, za dlaku su promašile vitalne organe i creva.

Čovek je pao sa višespratnice dok je radio.

Šokantan video prikazuje trenutak kada su hirurzi u bolnici Seven Star u Nagpuru u centralnoj Indiji koristili brusilicu da preseku krajeve šipki nakon što je pacijent reanimiran.

Na snimku od 44 sekunde prikazan je čovek kako budan leži licem nagore na bolničkom krevetu dok su jedni lekari držali, a drugi rezali metalne šipke brusilicom. Svaka šipka bila je širine 16 mm.

Lekari su rekli da su morali da iseku šipke jer su bili predugački da bi mogli da stanu u liftove koji idu do sale za operacije.

- Bilo je veoma teško ukloniti donju šipku jer je bila čvrsto fiksirana, a pacijentova odeća je bila pričvršćena unutar kosti zajedno sa šipkom. Uz velike poteškoće konačno je uklonjena - navedeno je u bolničkom izveštaju.

Lekari su morali ponovo da koriste brusilicu i tokom operacije jer su još bile prevelike. Hirurzi su objasnili da im je dužina šipki otežavala da stoje i bezbedno rade.

Muškarac je posle operacije dva dana morao da bude na respiratoru.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja