TRAMP ODGOVORIO NA PORUKU IZ MOSKVE: Uveo bih Putina i Zelenskog u sobu i OKONČAO RAT u Ukrajini za 24 sata
Foto: Printscreen/CNN

nema dileme

TRAMP ODGOVORIO NA PORUKU IZ MOSKVE: Uveo bih Putina i Zelenskog u sobu i OKONČAO RAT u Ukrajini za 24 sata

Planeta -

Nekadašnji američki predsednik Donald Tramp ponovio je da će okončati sukob u Ukrajini za 24 sata ako bude ponovo izabran.

Tramp u intrevjuu za NBC nije hteo da otkrije na koji način bi mogao da okonča rat koji traje već duže od 18 meseci.

- Ako vam tačno kažem izgubiću svoj pregovarački ulog. Ne možete baš da kažete šta ćete tačno da uradite. Ali ja bih (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu rekao određene stvari. Rekao bih određene stvari i ukrajinskom predsedniku (Volodimiru) Zelenskom - rekao je Tramp.

Ruski predsednik rekao je prošle nedelje na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku da je čuo da Tramp kaže da će rešiti sva goruća pitanja u roku od nekoliko dana - uključujući i ukrajinsku krizu.

- Ne možemo da ne budemo srećni zbog toga - rekao je Putin.

Tramp je rekao da je zadovoljan Putinovim komentarima i da ceni pohvale ruskog lidera.

- Sviđa mi se što je to rekao zato što to znači da je ono što govorim tačno. Uveo bih ga u sobu. Uveo bih Zelenskog u sobu. Onda bih ih spojio. I dogovorio bih se - rekao je nekadašnji američki predsednik.

Tramp je nastavio da izbegava objašnjenje šta bi njegov plan podrazumevao iako je tvrdio da će "napraviti fer dogovor" za sve kada su ga pitali da li bi dozvolio Кremlju da zadrži ukrajinsku teritoriju koju su ruske snage zauzele silom.

Iako nije jasno stavio do znanja šta bi uradio na funkciji u vezi sa sukobom, Tramp je tokom intervjua često tvrdio da ne bi bilo rata da je on ostao predsednik.

- Niko nije bio čvršći od mene sa Rusijom, ali ipak sam se slagao sa Putinom. Da vam kažem, jako sam se dobro slagao s njim, to je dobra, a ne loša stvar. On ima 1.700 nuklearnih projektila. I mi ih imamo - rekao je Tramp.

Tramp je i dalje vodeći u anketama za republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine.

(Kurir.rs/NBC news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track