DRON ZABELEŽIO UZNEMIRUJUĆU SCENU TOKOM ZAVRŠNE BORBE ZA ANDREJEVKU: Komandant pokušava da pobegne, ali odmah kreće potera (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

užas

DRON ZABELEŽIO UZNEMIRUJUĆU SCENU TOKOM ZAVRŠNE BORBE ZA ANDREJEVKU: Komandant pokušava da pobegne, ali odmah kreće potera (VIDEO)

Planeta -

Oružane snage Ukrajine vode iscrpljujuće borbe sa ruskom vojskom oko razorenog grada Bahmuta.

Selo Andrejevka nalazi se opet pod kontrolom Kijeva i priprema se teren za nastavak napredovanja na južnom krilu Bahmuta, koji je ruska vojska osvojila u maju nakon nekoliko meseci teških borbi

Ukrajina tvrdi da su ruske snage pretrpele značajne gubitke u ljudstvu i opremi tokom nedavnih borbi.

- Tokom ofanzivnih operacija zauzeli smo selo Andrejevka u Donjeckoj oblasti - saopštio je glavni štab ukrajinske vojske.

Ukrajinska vojska objavila je snimke iz potpuno uništenog sela.

- Andrejevka više ne postoji, ali to je važno područje. To je bitna stvar. Sada možemo da preduzmemo dalje korake - poručio je portparol Treće jurišne brigade Oleksandr Borodin.

Andrejevka se nalazi na uzvišenom tlu što će ukrajinskoj artiljeriji omogućiti delovanje u tom području, ocenio je Oleksandr Musijenko, vojni analitičar iz Kijeva.

Zamenik komandanta Treće jurišne brigade Maksim Žorin objavio je na svom Telegram kanalu snimak napada dronom na ruske snage.

- Tokom borbi za Andrejevku uspeli smo da zarobimo veliki broj ruskih oficira i komandanata, ali i mnogo vojnika. Ovo je jedna takva epizoda. Ruski oficir u vozilu pokušava da pobegne sa položaja, ali dron s kamerom ima drugačije planove za njega - napisao je Žorin.

Na snimku se vide dva vozila kako se ubrzano udaljavaju tražeći spas, ali nedugo zatim jedan dron se zabija tačno u vrata vozača jednog od njih.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track