AZERBEJDŽAN OŠTRO UPOZORAVA JERMENSKE SNAGE: Staćemo tek kad podignete BELU ZASTAVU i predate svo oružje (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

ključa

AZERBEJDŽAN OŠTRO UPOZORAVA JERMENSKE SNAGE: Staćemo tek kad podignete BELU ZASTAVU i predate svo oružje (VIDEO)

Planeta -

Administracija predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva saopštila je da je spremna da se sastane sa predstavnicima jermenske zajednice regiona Nagorno-Karabah u gradu Jevlahu pod određenim uslovima.

- Da bismo zaustavili antiterorističke mere, ilegalne jermenske oružane grupe moraju da podignu belu zastavu, predaju svo oružje, a ilegalni režim se mora sam raspasti. Antiterorističke mere će u suprotnom biti nastavljene do kraja - navodi se u saopštenju.

Baku je u vezi sa pozivom Stepanakerta, glavnog grada nepriznatog Nagorno-Karabaha, na pregovore, naveo da je "administracija ranije pozvala predstavnike jermenskog stanovništva koje živi u regionu Nagorno-Karabaha u našoj zemlji na dijalog kako bi razgovarali o pitanjima reintegracije".

- Ali to su svaki put odbijali - tvrde u Bakuu.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane objavilo je nove snimke na kojima je navodno prikazano gađanje radarske stanice jermenskih oružanih snaga u regionu Hojavend gde je inače privremeno raspoređen ruski mirovni kontingent.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je snimak i saopštilo da vojska precizno uništava borbene pozicije i vojne objekte u oblastima Hodžali i Girmizi Bazar.

Takođe se navodi i da je uništeno jermensko skladište municije u pravcu Agdare.

Jermenske vlasti tvrde da nemaju vojne jedinice u regionu Nagorno-Karabaha.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan rekao je da azerbejdžanske snage pokušavaju da zauzmu najnaseljenije centre Nagorno-Karabaha. Pašinjan je naveo da je u kontaktu sa lokalnim vlastima u Nagorno-Karabahu i da očekuje da ruski mirotvorci deluju kako bi stabilizovali situaciju.

Rusija je pozvala obe strane da zaustave krvoproliće u Nagorno-Karabahu.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova navela je da je Rusija zabrinuta zbog eskalacije i da će ruski mirotvorci nastaviti svoju misiju u tom regionu.

Istakla je da je Baku obavestio rusku misiju nekoliko minuta pre početka operacije.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track