"UKRAJINCI POSLE TRI MESECA NISU OSLOBODILI NI 1 ODSTO TERITORIJE" Britanski "Ekonomist" o paklu kontraofanzive i dugom ratu
Foto: Shutterstock, AP/Kim Junbeom

"UKRAJINCI POSLE TRI MESECA NISU OSLOBODILI NI 1 ODSTO TERITORIJE" Britanski "Ekonomist" o paklu kontraofanzive i dugom ratu

Planeta -

Posle više od tri meseca kontraofanzive, Oružane snage Ukrajine oslobodile su manje od 0,25 odsto teritorije, u poređenju sa položajima koje su kontrolisali u junu.

Te tvrdnje je objavio britanski časopis "Ekonomist".

List piše da je linija fronta ostala praktično nepromenjena poslednjih meseci, dok je ukrajinska vojska izgubila značajan broj ljudstva.

Kako navodi "Ekonomist", Zapad i Kijev shvataju da će se sukob u Ukrajini produžiti.

Rusi već mesecima tvrde da je ukrajinska kontraofanziva neuspešna.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 12. septembra izneo tvrdnje da su Ukrajinci do sada izgubili 71,5 hiljada vojnika, 543 tenka i skoro 18 hiljada oklopnih vozila različitih klasa. Brojke koje je izneo Putin su nepotvrđene.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/The Economist)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track