Najnovije vesti

ODNOS ZAPADA PREMA RUSIJI JE POGREŠAN! Erdogan: Ona se ne može zanemariti po pitanju dogovora o žitu
Foto: Dogukan Keskinkilic / AFP / Profimedia

ODNOS ZAPADA PREMA RUSIJI JE POGREŠAN! Erdogan: Ona se ne može zanemariti po pitanju dogovora o žitu

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da smatra pogrešnim odnos zapadnih zemalja prema Rusiji i poručio da se ruska strana ne može zanemariti po pitanju dogovora o žitu.

Mislim da je ovakav stav pogrešan, jer je Rusija neobična zemlja koja zauzima značajno mesto i po površini i po svom položaju u svetu. Dakle, Rusija je praktično jedna od vodećih zemalja u svetu u proizvodnji žitarica. Takva zemlja se ne može zanemariti - rekao je Erdogan novinarima u Njujorku, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN. Erdogan je rekao da Ankara planira da nastavi pozitivne odnose sa Rusijom.

- Mi ćemo održavati naše odnose sa Rusijom na pozitivan način jer smo veoma uzbuđeni što ćemo pretvoriti region Trakiju u zapadnoj Turskoj u gasno čvorište - rekao je predsednik Turske, prenela je agencija Anadolija.

Turska nema nedostatak prirodnog gasa

Prema njegovim rečima Turska, za razliku od Evrope, nema nedostatak prirodnog gasa jer oko polovine svojih zaliha dobija iz Rusije.

- Evropa doživljava ozbiljnu nestašicu prirodnog gasa. Mi, s druge strane, nemamo nestašicu prirodnog gasa za industriju i tako dalje. Sada dolazi zimska sezona. Nadam se da se više nećemo suočiti sa ovim problemom - naveo je Erdogan.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track