"KULMINACIJA SUKOBA MOŽDA VODI KA NUKLEARNOM RATU" Radenović: Borba je dobra i zla! Kreće ruska ofanziva SA STRAŠNIM POSLEDICAMA
Dragan Radenovi' o ratu u Ukrajini, Foto: Shutterstock, Kurir tv

ukrajinska kriza

"KULMINACIJA SUKOBA MOŽDA VODI KA NUKLEARNOM RATU" Radenović: Borba je dobra i zla! Kreće ruska ofanziva SA STRAŠNIM POSLEDICAMA

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u Vašingtonu pokušava da pridobije republikance od kojih zavisi dalja finansijska pomoć Sjedinjenih Američkih Država Kijevu. Naime, iako je predsednik Džo Bajden najavio dodatne 24 milijarde dolara za Ukrajinu, trećina republikanaca u donjem domu Kongresa to ne podržava

Volodimir Zelenski
foto: EPA/Justin Lane

Prof. dr Dragan Radenović i direktor organizacije Novi treći put Dimitrije Milić razgovarali su ovim dešavanjima u jutarnjem programu Kurir televizije.

Radenović je istakao ozbiljnost trenutne globalne krize i naglasio da se bliži njen vrhunac.

- Ta kulminacija može čak dovesti do nuklearnog rata, upozorio je Radenović.

Radenović je naglasio da je situacija postala toliko kritična da su svi akteri u međunarodnoj areni izgubili strpljenje. Ukrajinska kriza, koja je bila tema razgovora, dovela je do prekida strpljenja predstavnika čitavog međunarodnog kompleksa, uključujući zemlje članice UN.

- Očigledno je da su svi izgubili strpljenje. Ukrajinska kriza je došla u veoma kritičnu situaciju. Ljudi, predstavnici gotovo čitavog tog međunarodnog kompleksa, zemalja koje su članice organizacije Ujedinjenih nacija, nemaju više strpljenja, uključujući tu i same Amerikance - rekao je Radenović.

Radenović je dodao da su se čak i neočekivani procesi odvijali u svetu. Pomenuti su "klubovi ljubitelja Rusije" koji su se formirali u vatikanskom, rimokatoličkom svetu, kao i u muslimanskom svetu. To, po mišljenju Radenovića, ukazuje na promene u statusu Ruske Federacije.

- Sećam se jednog razgovora kada je Tomislav Nikolić postao predsednik Srbije, između njega i mene, gde je on u jednom trenutku, kada smo razgovarali o našem odnosu, stradanjima i tako, rekao:

- 'Dragane, nikada više niko neće odgovarati za ljubav prema Rusiji' .Bio sam veoma iznenađen u tom trenutku - podelio je Radenović.

On je naglasio da su trenutna politička dešavanja i promene u međunarodnim odnosima izazvali mnoge diskusije. Pored unutrašnjih političkih promena u različitim zemljama, Radenović je podsetio da je situacija na Kosovu i Metohiji i u Ukrajini takođe ključna u ovom kontekstu.

03:36

OVA KULMINACIJA VODI KA NUKLEARNOM RATU! Radenović: Ovo je borba dobra i zla! Kreće ruska ofanziva i imaće STRAŠNE POSLEDICE!

Kada je reč o drugim "akterima" u geopolitici sveta, u Nemačkoj je naglasio da živi najveći broj Slovena, dok je ogorman broj potencijalnih povratnika u Rusiju upravo iz Nemačke. Nazvao je to paradoksom.

- Ovde je prisutna borba dobra i zla. Oni koji su za porodicu orijentisani su ka Rusiji, dok je celokupna politika Zapada otvoreni satanizam. Najveći uspeh satane je taj što je uspeo da ubedi čoveka da ne postoji. Novi sistem koji se stvara je Evroazijski sistem - Indija, Kina i u njemu čitav Kavkaski deo Rusije - muslimanske nacije i populacije. Uticaj Zelenskog je minoran. On ne postoji kao političar. Ja kada sam spomenuo našeg političara, zamislite vi sada političara koji vodi centralnu zemlju Balkana i samo kuka za novcem i vodi rat za samouništenjem. Kada je reč o kontraofnazivi koja nije pokazala vojničke rezultate, analitički zaključci su očigledni: Predstoji ofanziva Rusije i imaće strašne posledice - upozorio je Radenović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

06:48

AKO BUDE TRGOVALA SEVERNOM KOREJOM RUSIJA ĆE BACITI RUKAVICU U LICE KINI! Stručnjaci analiziraju posetu Kim Džong Una Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track