PADOBRANCU KRILO AVIONA ODSEKLO GLAVU 20 SEKUNDI POSLE SKOKA: Jeziva nesreća, pilot iznenada promenio putanju, telo palo u polje
Foto: Profimedia

užas

PADOBRANCU KRILO AVIONA ODSEKLO GLAVU 20 SEKUNDI POSLE SKOKA: Jeziva nesreća, pilot iznenada promenio putanju, telo palo u polje

Planeta -

Padobranac je obezglavljen kad je na njega naleteo avion samo 20 sekundi nakon skoka na jugu Francuske.

Nikolas Gali (40) bio je prvi od dvojice padobranaca koji su iskočili iz jednomotornog aviona "Pilatus" na visini od 4.000 iznad grada Buloka u julu 2018. godine. Gali je nosio kombinezon sa rukavima, takozvani vingsuit, koji padobrancu omogućava da izvesno vreme klizi kroz vazduh pre nego što otvori padobran.

Međutim, nekoliko trenutaka kasnije, pilot aviona Alen C. (64) promenio je putanju i sustigao padobrance, a zatim levim krilom aviona odsekao glavu Galiju.

Padobran žrtve se tada otvorio, a njegovo telo palo je u polje.

Nakon Galijeve smrti, pilot je optužen za ubistvo iz nehata, a tužioci su tvrdili da su njegove greške izazvale užasnu nesreću. Alen se branio na sudu, tvrdeći da nije uradio ništa loše i da Gali nije poštovao očekivani kurs. Pilot tvrdi da se nastradali inženjer, koji je imao 226 skokova pre tragedije, nalazio paralelno sa avionom, a navodno je trebalo da bude južnije.

- Mislim da je moja putanja leta imala smisla. To je bila tragedija mog života, ali ja nisam kriv - rekao je pilot na sudu u Montobanu.

Tokom suđenja se takođe pokazalo da je leteo sa nevažećom dozvolom nakon što je prekršio neka ograničenja koja proizilaze iz neutvrđenog zdravstvenog stanja.

Tužiteljka je tvrdila da je Gali "jedini koja je poštovao pravila" na dan nesrećnog skoka. Tražila je uslovnu kaznu od 12 meseci za pilota i novčanu kaznu od više od 10.000 dolara za njegovog poslodavca.

Presuda na suđenju za ubistvo iz nehata biće izrečena u novembru.

(Kurir.rs/Njujork post/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track