RAZJARENI BIK USMRTIO ČOVEKA NA FESTIVALU: Životinja probola 2 muškarca, jedan nije uspeo da pobegne, jeziva scena (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen/Twitter

tragedija

RAZJARENI BIK USMRTIO ČOVEKA NA FESTIVALU: Životinja probola 2 muškarca, jedan nije uspeo da pobegne, jeziva scena (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Muškarac je podlegao povredama nakon što ga je probo bik tokom festivala u istočnoj Španiji.

Žrtvu, čije ime nije poznato, bik Кotinero je teško povredio rogovima na festivalu u gradu Pobla de Farnals u Valensiji. Prevezen je u bolnicu gde je nešto kasnije izdahnuo.

Kamera je zabeležila uznemirujući momenat kad je bik natrčao na dvojicu muškarca. Na snimku se vidi da je obojicu za sekund probo rogovima i podigao u vazduh, jedan je uspeo da se provuče kroz rešetke i pobegne, a drugog su okupljeni morali da izvlače.

Drugi muškarac je u stabilnom stanju.

Na tradicionalnim festivalima u Španiji bikovi se puštaju da trče gradskim ulicama dok masa beži pred njima. To je tradicija koja se svake godine odvija u najmanje 1.820 gradova u Španiji.

Festivali su i dalje veoma popularni iako ih mnogi aktivisti opisuju kao opasne i brutalne. Poslednjih godina sve više se raspravlja o zabrani.

(Kurir.rs/Protothema)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track