KADIROV OBJAVIO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Sin čečenskog lidera tuče zatvorenika, žrtva ne sme ni da se brani, a otac ga sve vreme HVALI
Foto: AP Mikhail Metzel, Printscreen

užasavajuće

KADIROV OBJAVIO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Sin čečenskog lidera tuče zatvorenika, žrtva ne sme ni da se brani, a otac ga sve vreme HVALI

Planeta -

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je snimak na kome se vidi kako njegov sin tuče aktivistu u zatvoru!

Na snimku se vidi Adam Kadirov kako tuče Nikitu Žuravela koji se danima nalazi u čečenskom istražnom zatvoru zbog spaljivanja Kurana. Adam brutalno tuče slabašnog mladića, koji očigledno ne sme ni da se brani, rukama i nogama, a neko sa strane telefonom snima užasavajuću scenu.

Ramzan Kadirov navodi da je odlučio da javno objavi snimak kako bi stavio tačku na glasine da li je Adam tukao Nikitu.

- Na internetu se dugo raspravlja o tome da je Adam Kadirov pretukao spaljivača Kurana Nikitu Žuravela koji je inače saučesnik ukrajinskih specijalnih službi. Uradio je pravu stvar. Štaviše, verujem da svako ko zadire u bilo koje Sveto pismo, pa i da ga razmetljivo spali, čime uvredi desetine miliona građana naše velike zemlje, mora da trpi oštru kaznu - navodi Kadirov.

Čečenski lider je spaljivanje Kurana nazvao provokacijom.

- Naša zemlja ima jedinstveni zakon o zaštiti Svetog pisma koji je potpisao predsednik Vladimir Vladimirovič Putin. Verske vrednosti građana zemlje štiti država na najvišem nivou. A to ne mogu da oduzmu provokatori! Niska dela zadiranja u sveto svojstvena su samo beskičmenjacima. Taj ološ ne razume jezik ubeđivanja i ne žele da grade državu niti da je razvijaju. Ne žele da svi u Rusiji žive jedni pored drugih u miru i razumevanju. Takvi provokatori i izdajnici su bolesni tumor na telu koji treba odstraniti - navodi Kadirov.

Čečenski lider na kraju naglašava da je ponosan na sina. - Ne bih da preterujem, ali da, ponosan sam na Adamov postupak. Uvek ga je odlikovala želja da raste, ne među svojim vršnjacima, već među starijima, zahvaljujući čemu je formirao ideale dostojanstva i odbrane svoje religije. Poštujem njegov izbor - napisao je Kadirov.

Žuravela su snage bezbednosti privele u Volgogradu zbog akcije spaljivanja Кurana ispred džamije. Istražitelji su naveli da je priznao da je to učinio za novac po nalogu ukrajinskih specijalnih službi. Pokrenut je krivični slučaj zbog vređanja osećanja vernika koji je predat čečenskim istražiteljima.

Vođa Čečena, podsetimo, nedavno je demantovao da je bolestan i da je hospitalizovan u bolnici u Moskvi. Pojedini mediji su prethodno pisali da se nalazi u komi nakon otkazivanja bubrega.

Pre nekoliko meseci objavljen je i snimak svadbene kolone njegovog mlađeg sina Ahmata (17).

Kadirov prema nekih informacijama ima 12 dece.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track