SPECIJALISTA ZA BEZBEDNOST I KONTRATERORIZAM U PROGRAMU UŽIVO: Potrošene su sve udarne brigade, rat u Ukrajini se USLOŽNJAVA !
Svetislav Lutovac, Foto: Kurir, Shutterstock

kurir tv

SPECIJALISTA ZA BEZBEDNOST I KONTRATERORIZAM U PROGRAMU UŽIVO: Potrošene su sve udarne brigade, rat u Ukrajini se USLOŽNJAVA !

Planeta -

Prof.dr Svetislav Lutovac, specijalista za bezbednost i kontraterorizam kao gost Kurir TV u razgovoru sa voditeljima izneo je između ostalog informacije vezano za rat u Ukrajini i stanju na frontu zaraćenih strana.

Ukrajina, rat u Ukrajini
foto: Shutterstock

"Ono što je obeležilo ovaj sukob je rat dronovima" , započinje razgovor Lutovac.

dronovi
foto: Kurir tv

Iako se činilo da je kontraofanziva Ukrajine opala, generalni sekretar NATO-a Jens Stolteneberg je izjavio da će ukrajinska vojska da je nastavi. Lutovac misli suprotno:

- Sukobi dronovima biće sve češći. U kakvoj god formi da sukob ostane ovo će biti pretnja i jednoj i drugoj strani. Ukrajina je pretrpela ogromne gubitke, i ova izjava o ukrajinskoj ofanzivi je pokušaj da se utiče na Rusiju i na njeno slabljenje - smatra Lutovac.

"Najveći samoubilački pohod ukrajinske vojske je ova avantura iz koje je izašla katastrofalno", nastavio je sagovornik Kurir TV:

- Veliki pomaci u njihovoj kontraofanzivi su beznačajni. Tek ćemo videti kako će se odvijati. Sve udarne brigade su potrošene i uništene. Ono što imaju to su ljudi koji su prinudno mobilisani i potpuno su neobučeni za ovu vrstu aktivnosti, a ako se neka linija fronta pomera, pomera se beznačajno - rekao je Lutovac.

03:08

AKO VAS ZANIMA KOJE PROJEKTILE BI TREBALO DA DOBIJE UKRAJINA, POGLEDAJTE VIDEO:

Istakao je velike strahove od usložnjavanja situacije:

- Vidimo potpuno drugačiji odnos ruskih vojnih snaga koje ne pretenduju na jače prodore ka drugom delu Ukrajine. U ovom jesenjem delu njihovo dejstvovanje će btii po infrastrukturi Ukrajine, upravo zbog zime. Kijev nema kapacitet da preokrene sukob u svoju korist i biće velikih turbulencija u svakom smislu. Raketni sistemi koje pokušavaju da im "doture" neće bitno promeniti situaciju.

AKO VAS ZANIMA KOJE PROJEKTILE DOBIJA UKRAJINA, POGLEDAJTE VIDEO:

03:08

AKO VAS ZANIMA KOJE PROJEKTILE BI TREBALO DA DOBIJE UKRAJINA, POGLEDAJTE VIDEO:

Nazvao je čudnim izjave Stoltenberga i neočekivanim od nekog ko je generalni sekretar:

- Meni je malo čudna izjava "ako Ukrajina osvoji jedan metar koji drži Rusija, to je metar manje za Rusiju" to je jedna nebulozna i neočekivana izjava nekog na njegovoj poziciji, ono što je čudno je da se pored njega pojavio ministar odbrane Francuske Sebastijan Lakron, zatim ministar Velike Britanije Grant Šaps, to govori o tome da pokušavaju da naprave neku vrstu pritiska i da osete da li je podrška validna - istakao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

NE PROPUSTITE

Bonus video:

03:20

EMIL ZORONJIĆ O TERORIZMU NA KIM: Srbija će štititi svoj narod, ali bojim se da ovo može dovesti DO NAJGOREG! Šta je sledeće?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track