PRIGOŽIN SINU OSTAVIO 116 MILIONA €? Navodni testament vođe Vagnera pokrenuo haos, rusko Ministarstvo odbrane mu duguje MNOGO VIŠE
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

BORBA U PORODICI

PRIGOŽIN SINU OSTAVIO 116 MILIONA €? Navodni testament vođe Vagnera pokrenuo haos, rusko Ministarstvo odbrane mu duguje MNOGO VIŠE

Planeta -

Jevgenij Prigožin, pokojni vođa vagnerovaca, ostavio je testamentom lično bogatstvo 25-godišnjem sinu Pavelu, a novac na koji bi ovaj mogao da polaže pravo prevazilazi sumu od milijardu evra.

Italijanski list Korijere dela sera navodi da je vest o tome objavio istraživački medij Insajder, pozivajući se na Telegram kanal Port koji je pokazao sliku navodnog testamenta koji je u martu potpisao Prigožin.

Port je citirao izvor blizak porodici Progožin koji tvrdi da je u okviru klana došlo do razmirica zbog ovog testamenta, pošto Pavel odbija da deli nasledstvo sa najbližom rodbinom.

Pavel Prigožin
Pavel Prigožinfoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Navodi se da bi mlađi Prigožin trebalo da nasledi sumu od oko 12 milijardi rubalja, što je oko 116 miliona evra.

Međutim, novac koji bi mu mogao da mu pripadne je mnogo veći, pošto Pavel planira da izvuče sva dugovanja koja je prema firmama u vlasništvu njegovog oca, uključujući "Vagner grupu", ima Ministarstvo odbrane Rusije, a koja iznose između 75 i 80 milijardi rubalja ili oko 785 miliona evra.

U navodnom testamentu postoje i klauzule po kojima je Pavel u obavezi da pristane da pokloni deo akcija Prigožinovih kompanija, ali se ne navodi ni kome ni u kom iznosu.

Pored toga u navodnom dokumentu stoji da Pavel mora da "osigura pristojnu egzistenciju" Prigožinovoj udovici, njenim ćerkama Polini i Veroniki i svojoj majci Violeti, koja će imati pravo i na deset odsto nasledstva kao penzionerka.

Britanski Skaj njuz preneo je tvrdnje američkog Instituta za proučavanje rata (ISW) da mlađi Prigožin nastoji da preuzme komandu nad "Vagner grupom" i pregovara sa ruskom nacionalnom gardom Rosgvardijom o tome da se plaćenici ponovo pridruže borbama u Ukrajini.

(Kurir.rs/Corriere della sera/The Insider/Port/Sky News/ISW)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track